INTERVIEWS

Forsker i graviditetstab: derfor er der så mange graviditeter, der går til

Omkring 20.000 fostre går tabt hvert år og forsager en næsten ubærlig sorg. En sorg, mange oplever, men som få taler om. Indtil nu. Flere kendte kvinder er nu begyndt at åbne op omkring abort og de svære følelser, der kan ramme, når drømmen om et barn går i stykker. Se med her, når Henriette Svarre Nielsen, der er leder for Enheden af Gentagne Graviditetstab, fortæller om den svære tid.

Cirka 20.000 fostre går årligt tabt i Danmark. Det svarer til, at cirka 25 procent af alle opnåede graviditeter går til grunde. 

I løbet af de sidste par år er flere kendte kvinder som Cecilie Lassen, Le Gammeltoft, Emily Salomon, Cathrine Widunok Wichmand og Cecilie Hother, men også internationale navne som Meghan Markle, Michelle Obama og Beyoncé begyndt at stå frem med deres tab, for at give tabuet et menneskeligt ansigt og vise, at det kan ramme alle. 

Se med her, når Henriette Svarre Nielsen, der er leder for Enheden af Gentagne Graviditetstab og forsker i graviditetstab, blandt andet fortæller, hvorfor der er så mange graviditeter, der går til, hvorfor det er så vigtigt at tale om graviditetstab og hvordan graviditetstab kan påvirke os psykisk.

Henriette Svarre Nielsen om graviditetstab 

Læs også: Netflix-film sætter fokus på barnetab

 

Læs mere om: