INTERVIEWS

Georg Jensen hylder power-kvinder

Du kan aldrig blive for meget - dig! Under den overskrift søsætter det verdensberømte danske designhus Georg Jensen en ny global brandingkampagne, som hylder kvinder med power.

Georg Jensen hylder power-kvinder

En kvindelig bokser fra Norge, der ikke må bokse. Verdens bedste kvindelige køkkenchef.

En dansk Oscar-vinder, der skiller sig ud fra mængden af mænd i Hollywood.  Og en professionel motocrosskører, der ikke må køre på motorcykel i sit hjemland, Iran.

Hver for sig lyder de inspirerende powerkvinder i Georg Jensens nye kampagne som små H.C. Andersen-eventyr, og de rummer det stof, som drømme – og ambitioner – er gjort af for andre kvinder. Hovedbudskaber til kvinder i Danmark og resten af verden er: ’You can never be too much you!’

Se de inspirerende power-kvinder i videoen her:

LÆS OGSÅ: Georg Jensen | Viviannas ikoniske designs lever videre

Georg Jensens nye administrerende direktør, Eva-Lotta Sjöstedt, der selv er den første kvinde på topposten i den 112 år gamle danske virksomhed, siger:

- Hos Georg Jensen har vi altid opfordret kvinder til at være sig selv og skabe deres egen succes – vores kampagne bygger videre på denne filosofi, og de medvirkende kvinder er et spejl af den tankegang, siger hun.

Den nye CEO kommer fra Sverige, som er kendt for at have mange flere erhvervskvinder end Danmark, og 50 procent af medlemmerne i ledelsesteamet er kvinder.

I første omgang er kampagnen bygget op omkring fem markante powerkvinder, men det ligger i luften, at de kan få selskab af flere. Der er jo masser af tage af, når hele verden er åben.

De 5 kendte kvinder kan du lære mere om her: 

Danskere vil hurtigt kunne genkende Susanne Bier, Oscar- og nu også Emmy-vindende filminstruktør, der er krævende i sin jagt på sin perfektion. Hun inspirerer andre til at overskride deres grænser og undskylder ikke for det. ’You can never be too demanding’, lyder hendes råd til os andre.

LÆS OGSÅ: KJOLER | Bier vandt en statuette ved aftenens Emmy Awards – men hvem vandt den røde løber?

Cecilia Brækhus er verdensmester i boksning og fra Norge, men hun må ikke bokse i Norge, der har forbud mod kvinder i professionel boksning. Hun er den første kvinde i verden, der har flere verdensmestertitler omkring livet på én gang. ’You can never be too strong’, lyder hendes motto. Ud over at kæmpe i bokseringen slås Cecilia Brækhus også for at få legaliseret boksning for kvinder, så hun kan få selskab af flere kvinder.

Der er meget få kvinder i toppen af verdens bedste gourmetrestauranter – men én af dem er Dominique Crenn. Hun er den første kvindelige køkkenchef i USA, der har høstet hele to Michelin-stjerner. Da hun vandt prisen, kunne Dominique Crenn ikke lade være med at ironisere over, at det stadigvæk hedder ’bedste kvindelige køkkenchef’, fordi hvorfor skal kvinder være i en kategori for sig selv? Dominque Crenn er ekstremt ambitiøs med at gå nye veje inden for gourmetmad, og derfor er hendes motto: ’Du kan never be too ambitious’. 

Det er den prisvindende australske komiker, Sarah Kendall, som også medvirker i kampagnen, enig i. Hun har skabt en karriere på at være alt det, kvinder ikke ’må’ være – højtråbende, flabet og tisse i bukserne-sjov. ’You can never be too loud’, mener komikeren, der har vundet et hav af priser for sin måde at spidde verden på.

Den sidste kvinde i Georg Jensens nye kampagne kommer også langvejs fra. Behnaz Shafiei er iraner og motocrosskører. Hun – og en lille gruppe andre kvinder – har fået særtilladelse til at køre på en offroadbane, men de må stadig ikke dyrke deres sport på offentlige veje eller deltage i mesterskaber i Iran. Det slås hun for at ændre – og hun går lige til kanten, når hun er oppe imod myndighederne i det mandsdominerede samfund. ’You can never be too provocative’, lyder hendes tip.

Se alle power-kvinderne i galleriet:

Georg Jensens power-kvinder

LÆS OGSÅ: Jane Fonda: ’For første gang ved jeg, hvem jeg er’