INTERVIEWS

Gun-Britt Zeller: Jeg synes, at kvaliteten inden for mit fag halter lidt

Vi har mødt frisør og forretningskvinde Gun-Britt til en snak om at kalde en gulvskrubbe for en stangskrubbe, sit første kys med Bent fra Mou samt den følelse af nærhed, hun får, når hun klipper.

Du ved det nok ikke, men jeg er ret god til… at lave god mad. Fx thaimad eller fransk mad. Jeg kan godt lide at lave mad til mine gæster, når tiden er til det.

Hvis jeg kunne bestemme… blev jeg ved med at lave det, jeg gør nu. Men man ved jo godt, at der er en tidsbegrænsning på, når man bliver ældre.

Lige nu går jeg og overvejer… hvad jeg skal købe ind til efteråret af tøj. Jeg har en tweedjakke, en nederdel, jeg har set hos Saint Laurent, og et par korte russkindsstøvler i tankerne.

Jeg blev lidt overrasket, da en person engang sagde til mig… at jeg godt kunne drive min egen virksomhed, det vidste han bare. Det skete for mange år siden. Det var grunden til, at jeg startede egen virksomhed. Dengang sagde jeg, at jeg hverken kunne læse eller regne, men det ville han ikke høre på. Det blev jeg ret overrasket over, for det var ikke sådan, jeg opfattede mig selv. Men han havde jo ret. Jeg kunne godt.

LÆS OGSÅ: Chris Pedersen: Danskerne har et forkælet syn på verden

Jeg har en stor svaghed for… kaffe. Jeg drikker alt for meget kaffe. Mest espresso. Jeg burde drikke en brøkdel af det, jeg drikker.

Jeg udviklede mig meget, da… jeg mødte frisør Vidal Sassoon. Han ændrede mit liv. Hvis ikke jeg havde mødt ham, tror jeg ikke, at jeg var blevet i min branche. Hans skole udviklede mig enormt meget, og jeg går der stadig og har mine ansatte med. 

Jeg er lidt flov over det, men jeg… shopper for meget. Jeg kan godt lide at shoppe.

Fik jeg lov til at trylle mig til et andet årti, ville jeg… trylle mig tilbage til 1970’erne. Dét synes jeg, var en fantastisk periode. Musikken var god, og så var der jo kvindefrigørelsen og det med, at kvinder kom på arbejdsmarkedet. Og så var moden bare fantastisk dengang.

En relation, jeg ikke kunne undvære, er… relationen til min mand, Torben, og min voksne søn Jeppe.

Jeg føler nærhed, når… jeg klipper. Jeg føler noget meget stærkt, når jeg klipper. Jeg går ind i mig selv. Det er virkelig meditativt for mig, og jeg er virkelig til stede i klipningerne. Dér mærker jeg mig selv.

Når jeg sætter musik på… hører jeg Lis Sørensen og sidder og kigger ud over vandet. 

I øjeblikket er jeg meget interesseret i… træning, men det har jeg altid været. Jeg går meget op i at være i god form. Når jeg har fri, går jeg til reformertræning i Powerhouse Cph.

Jeg bliver tit upopulær, når jeg siger det, men... jeg synes, at kvaliteten inden for mit fag halter lidt. Branchen kunne godt være bedre til at sørge for hele tiden at uddanne sig og videreudvikle faget.

LÆS OGSÅ: Eddie Redmayne om stil, kvinder og København

Min mor sagde altid til mig, at… jeg ikke ville blive til noget.

Jeg er ærgerlig over, at jeg ikke ved mere om… computere. Men det kommer måske, når jeg stopper med at arbejde. Jeg har folk omkring mig, der kan det, så jeg kan altid spørge andre, om de ikke lige kan gøre det, og derfor lærer jeg det måske ikke. Fordi jeg ikke har været tvunget til at lære det.

Mit første kys… var med Bent fra Mou, da jeg var 14 år.

Hvis jeg skulle have været inden for et andet erhverv, var det sandsynligvis blevet… inden for træning og sport, og gerne som underviser. Men jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg skulle være frisør. Jeg har jo været i den branche, siden jeg var 13 år.

Da jeg var barn, var jeg… sådan en, der altid søgte udfordringer. Jeg kunne godt lide konkurrence, og jeg svømmede og spillede håndbold.

Jeg bliver ofte drillet med… at jeg altid vender ordene på hovedet. Jeg kalder en gulvskrubbe for en stangskrubbe og siger sådan noget med, at man kan slå relieffet fra. Min søn og min mand har en stor fornøjelse af det, og de har ligefrem lavet en bog med mine citater.

Nu vil jeg… gå ind og klippe min næste kunde.

 

Læs mere om: