INTERVIEWS

Helen Mirren: Jeg føler mig ikke slap

Der er ikke meget ældre dame over Helen Mirren som så betagende ud, da hun modtog sin pris ved Screen Actors Guild awards forleden.

Den 68-årige Helen Mirren følte sig ret godt tilpas med sig selv, da hun den 18. januar modtog prisen for bedste præstation for en kvindelig skuespiller i en tv-film eller miniserie med sin rolle i tv-filmen Phil Spector ved Screen Actors Guild awards.

"Jeg føler mig slet ikke slap. Jeg føler mig faktisk ret livlig," sagde hun til entertainmentwise.com.

Helen Mirren ville have lært sin datter at sige fra, hvis hun havde fået børn. Læs hvorfor her

Hun var da også klædt i en sort kjole med lange ærmer og guldudsmykning, med sin gyldne hårpragt sat tilbage og en læbestift, der matchede den røde løber. Helen Mirren var dog ikke helt forberedt på at tage prisen hjem, og derfor skulle hun lige samle tankerne, før hun kunne beskrive sin taknemlighed over trofæet.

"Jeg elsker denne lille fyr. Han er så sexet, er han ikke? Nøgen men ikke helt," sagde hun.

Helen Mirren optrådte med pink hår ved BAFTA-awards 2013. Se billederne her

Skuespilleren roste samtidig en af de andre nominerede, Elisabeth Moss, som vandt en Golden Globe i samme kategori den 12. januar for hendes rolle i Top Of The Lake. Hun gav hende en klapsalve, som publikum stemte i.

"Elisabeth var ret usædvanlig," sagde Helen Mirren, der også har udmærket sig med sin rolle i filmen Red.

Helen Mirrens medspiller i filmen, Al Pacino, deltog ikke i begivenheden, men hun roste hans indsats, og vedkendte sig, at hun havde lært noget af den dygtige skuespiller.

"Jeg havde den utrolige fordel at arbejde sammen med en person, I alle kender, I alle respekterer, og det er Al Pacino. At arbejde så tæt sammen med ham, var en utrolig læring for mig, som man altid kan bruge, sagde hun.

Til gengæld har skuespilleren tydeligvis selv givet videre til andre, hvordan alder og skønhed sagtens kan hænge sammen.