INTERVIEWS

Helen Mirren: Jeg ville have lært min datter at sige fra

Skuespilleren Helen Mirren mener, at piger skal lære som små at sætte grænser over for andre.

Den 68-årige skuespiller Helen Mirren ved med sig selv i dag, at hvis hun nogensinde havde fået en datter, så ville hun have lært hende at sige fra.

Se Helen Mirren med pink hår ved årets BAFTA-awards her

Helen Mirren valgte for lang tid siden, at hun ikke skulle have børn, men hun mener, at piger som små skal lære at forsvare sig selv.

"Hvis jeg havde fået børn og havde fået en pige, ville de første ord, jeg havde lært hende være: 'Skrid ad helveds til.' For vi er ikke blevet opdraget til at sige det til nogen, vel?," siger Helen Mirren til Event Magazine.

Hun mener nemlig, at det er meget vigtigt at lære kvinder som små, at de skal sætte grænser over for andre.

"Og det er ret værdifuldt at have modet og selvtilliden til at sige: 'Nej, fuck af, lad mig være i fred ellers tak'," siger skuespilleren.

Victoria Beckham har dårlig samvittighed over for sine børn. Læs hvorfor her

Helen Mirren indrømmer, at det har svært at være en kvinde i filmbranchen i starten af hendes karriere.

"Du kunne være den eneste kvinde på settet bortset fra drejebogs-personen og måske personen med ansvar for din personlige garderobe. Ud over det var der kun mænd og en særlig slags liderlige mænd, som var ret svære at håndtere," siger hun.

Manglen på kvindelige kolleger gjorde da også, at Helen Mirren som ung måtte finde sin egen vej for at klare dagen og vejen.

"Du blev nødt til at have en humoristisk sans, sænke hovedet, du ville aldrig blive en af drengene, hvis du forstår, hvad jeg mener," siger hun.

Helen Mirren har været gift med instruktøren Taylor Hackford siden 1997, men parret har aldrig fået børn.