INTERVIEWS

INTERVIEW | Cecilie Bahnsen er den danske designer, du skal kende lige nu

Hun arbejder med femininitet på den moderne måde, hvor det fine, det detaljerige og det smukke ikke behøves at være sødt, men i stedet repræsenterer en styrke. Mød Cecilie Bahnsen, en af dansk modes stjerneskud.

Den danske designer Cecilie Bahnsen holder show for første gang i næste uge, hvor Copenhagen Fashion Week løber af stablen. Hun er et af dansk designs største talenter. Men hvad er det hun kan?

LÆS OGSÅ: Cecilie Bahnsen vinder DANSK Design Talent, Magasin Prisen 16

Jo, Cecilie Bahnsens design er ultrafeminine og repræsenterer en enorm styrke, kraft og intensitet. Hun har en mission om at vise, at det ikke behøver at være sukkersødt, bare fordi det fint, detaljerigt og smukt, og det lykkes for hende. Hun klæder den danske kvinde, der ikke er bange for at tro på sig selv, på til fest med et take på design, der er helt nyt for dansk mode. Man kan med rette kalde hende en modens visionær.

- Jeg har været meget bevidst om, at jeg gerne vil vise, at der er en styrke i det feminine, og at noget godt kan være feminint uden at være cute, siger hun til IN. Hun fortsætter:

- Jeg har en kærlighed for det transparente, fordi der er noget med finesserne og detaljerne. Det er smukt, at du kan se, hvordan det hele er struktureret, hvordan det er sømmet eller bundet sammen. Det giver noget ekstra, at man kan se, hvordan det er lavet, siger hun

Cecilie Bahnsen forlod et godt job hos det londonske modehus Erdem, der på rekordtid er blevet en international spiller, der sælges alle de rigtige steder - og klæder alle de rigtige på. Kate Middleton, Gwyneth Paltrow og Keira Knightley for bare at nævne et par fans.

- I London arbejder man hele døgnet rundt. Weekender. Altid. Og så tænkte jeg, at hvis jeg skal arbejde så meget, skal det også være mit eget, siger hun.

LÆS OGSÅ: DANSK Design Talent | Du skal kåre modebranchens største talent 

Så det gjorde hun. Med stor succes endda. Sidste år vandt hun den prestigefyldte pris Dansk Design Talent Magasin Prisen, der uddeles af Uffe Buchard og Kim Grenaas modemagasin Dansk og stormagasinet Magasin. Præmien er 500.000 kroner, som blandt andet skal bruges på et show.

- Resten skal bruges på at flytte design-processen ud af min private stue og ind på et studie, så vi får en rigtig arbejdsplads. Og så har jeg længe gerne villet lave en hel kollektion, som man kan købe en hel garderobe fra. For det kræver mere end et stykke tøj at bygge et helt look op. Jeg kan godt lide at arbejde lag på lag, give en jakke til en kjole, og det får jeg også mulighed for med den kollektion, jeg viser til modeugen, siger hun til IN.

IN kommer til at dække Cecilie Bahnsens show, der afholdes onsdag i næste uge kl. 12, massivt på alle digitale platforme, og det danske designtalents kollektioner skuffer normalt ikke. Så glæd dig - og følg med her på siden, på INs Facebook-side og på Instagram @modemagasinet_in.

Sommer- og forårslooks fra Cecilie Bahnsen

Læs mere om: