INTERVIEWS

Interview med Kirsten Kjær Weis: ’Da jeg skabte Kjær Weis, var det for at slå to verdener sammen’

Kirsten Kjær Weis savnede makeup-produkter, der leverede varen, så makeupartisten tog sagen i egen hånd og grundlagde mærket Kjær Weis. IN har mødt danskeren, der bor og arbejder i New York, men holder fast i den danske tilgang til skønhed.

Kirsten Kjær Weis tog sagen i egen hånd og skabte makeup-produkter, der på én og samme tid leverer varen, men samtidig også er milde for huden. I dag sælges mærket Kjær Weis over hele verden.

Hvorfor skabte du dit eget mærke?
Jeg har arbejdet som makeupartist i over 20 år og kunne se, hvad forskellige produkter gør ved huden. Mange af dem giver allergi, og når folk fandt ud af, de ikke kunne tåle dem, smed de dem bare ud. Jeg tænkte, det var absurd – i stedet for rent faktisk at finde ud af, hvorfor de ikke kunne tåle det. Jeg havde ikke selv nogen naturlige produkter i min ‘kit’, for jeg troede ikke, de var gode nok. Så da jeg skabte Kjær Weis, var det for at slå de to verdener sammen: skabe en ikke-syntetisk linje med høj ydelse, men uden at mindske det luksuriøse.

Hvad var dit første produkt?
Vi startede med tre produkter: en øjenskygge, en lip tint og en cream blush. Det er de tre produkter, som jeg altid har i min egen makeuppung. Siden da har vi bygget videre på flere produkter og udvidet vores brand, samtidig med at virksomheden er vokset.

LÆS OGSÅ: Interview med smykkedesigner Mai Manniche: 'Jeg svarer igen, og jeg gør det højt’

Hvilke produkter er dine egne favoritter?
Mine favoritter er Cream Foundation, Cream Blush og The Lip Tint. Cream Foundation er en smuk, nærmest usynlig foundation – men med en fantastisk dækkeevne. Du kan dække dine små skønhedsfejl, men stadig få det til at se ud, som om du ikke har makeup på. Til kinderne er cremeblushen fantastisk lækker, da den giver en sund glød. Det er mit musthave-produkt! The Lip Tint er en læbepomade med antydning af farve. Før jeg startede mit eget makeupbrand, havde jeg altid en læbepomade og en læbestift i min taske, så jeg kunne få fugt og farve.

Hvad er dansk skønhed for dig?
Jeg tror, Danmark skiller sig ud fra mængden, for jo mindre makeup man har på, desto mere imødekommende virker man. Vi har en minimalistisk tilgang, som siger, at man skal udnytte det, man har, have edge, men ikke være ‘overdone’, og den tiltaler mig meget.

Hvad er smuk makeup?
Med min danske baggrund kan jeg godt lide det underspillede look: Lad være med at dække din hud alt for meget, fokuser på en enkelt detalje, såsom røde læber eller modig øjenmakeup. Smuk makeup handler om at vise, hvem man er som person, samtidig med at man udstråler selvtillid.

Hvad er dit bedste skønhedstip?
Meget af ens skønhed kommer indefra. Alle ser fantastiske ud, når de er fuldt udhvilede. Når det gælder makeup, vil jeg altid mene, at du skal bruge en minimal mængde foundation på huden, bruge en øjenvippecurler og putte lidt blush på kinderne, og så er du good to go!

Hvilke tips vil du give til andre, der drømmer om at skabe et makeup-brand?
Du er nødt til at starte med en vision, men der er ikke nogen rigtig og forkert måde at gøre det på. Og så skal du have en god portion tålmodighed og være klar til at arbejde rigtig hårdt.

LÆS OGSÅ: Jodie Foster: ’Jeg troede ikke kvinder måtte instruere’