INTERVIEWS

"Jeg har en stor svaghed for Kims’ chips med dip" - Q&A med Mette Lindberg

Musiker og x-factor vært, Mette Lindberg om sit forhold til chips med dip, at elske TV Shop, sin angst for vampyrer samt den første gang, DR kontaktede hende om ’X Factor’

Mit navn... er Mette Lindberg, og du kender mig nok bedst fra... bandet The Asteroids Galaxy Tour.

Du ved det nok ikke, men jeg er ret god til … at falde i søvn. Jeg er engang faldet i søvn, mens jeg gik … Når jeg er i et transportmiddel, fx en bil, en bus eller et fly, så falder jeg i søvn inden for 15 minutter. Det er noget med lyden, tror jeg, ingen ved det.

Lige nu går jeg og overvejer … om jeg for alvor skal ønske mig en mountainbike. Jeg har ønsket mig en, siden jeg var barn, og jeg tror, den vil give mig en ’Land Rover i storbyen’-følelse. Jeg har ikke noget kørekort, men jeg har en knallert – en sort Velo Solex 1980 – og den er til salg, ha ha, sig til, hvis du vil købe den!

Da X Factor kontaktede mig, troede jeg … faktisk, at det var en telefonsælger. Jeg gik og ventede et opkald fra Flyt & Fragt, som skulle køre vores gear til lufthavnen. Jeg skulle til Spanien og spille med The Asteroids Galaxy Tour, så jeg kunne slet ikke få det, personen i røret sagde til mig, til at hænge sammen, så jeg svarede bare: ’Uhh, ellers tak, jeg har allerede et abonnement’.

LÆS OGSÅ: IN LIVE 2016 - en dag fyldt med forkælelse

Jeg har en stor svaghed for … Kims’ chips med dip. Det er, som om jeg bliver drevet mod det. Dippen skal være af creme fraiche 18 % med frisk chili. Det er min yndlingssnack, jeg kan ikke stå for det.

Jeg udviklede mig meget, da … jeg blev bevidst om at tage kritik til mig. Altså konstruktiv kritik fra folk, jeg stolede på. Selv om det kan være hårdt og irriterende, når der bliver skubbet til ens eget billede af fx stemme eller personlighed. Det er jo heller ikke meningen, at det skal være smertefrit at blive bedre og rykke sig. Det synes jeg, man skal huske at tænke på en gangimellem.

Når jeg sætter musik på … får jeg energi. Jeg bruger musik, som var det en Red Bull-energidrik. Der er intet som musik, som kan få mig til atfokusere, komme i gear og slappe af samtidig. Jeg har altid gang i en masse playlister, og jeg blander alt muligt forskelligt musik. Nyt, gammelt, ting, jeg shazammer fra radioen, så jeg altid har den rigtige ”medicin” på mig, når jeg har brug for det. Jeg hører fx The Andrews Sisters, Boswell Sisters og Poolside, og så kan jeg godt lide at gå tilbage til musik, jeg har hørt meget engang, og blive mindet om alt det, der er forbundet med den tid, jeg hørte musikken. For tiden hører jeg fx Fugees og Talking Heads.

Mit første kys … brændte som ild på mine læber i et døgn efter. Fantastisk følelse, men også ret skræmmende, for jeg tænkte: ’Vil det mon forsvinde igen, eller skal det brænde for evigt?’.

Da jeg var barn, var jeg … utrolig bange for vampyrer og tanken om at finde et lig. Der blev læst gysere op i den pasningsordning, jeg gik i. Det var ikke lige fedt for alle børn ...

Jeg bliver ofte drillet med … at jeg tit hvisker til folk, jeg taler med. Men jeg tænker ikke over det, så mange tror, at det er tophemmeligt, det jeg prøver at sige. Muligvis er det er en lydskade. Jeg bryder mig ikke om at hæve stemmen. Det er tit nemmere at høre, hvad folk siger, når der er meget larm, hvis bare de taler helt afdæmpet. Det er, som om det stille træder tydeligere frem, og du skærper folks hørelse i stedet for at råbe dem så voldsomt ind i øret, at det gør ondt.

I øjeblikket er jeg meget interesseret i … kommunikation på nettet. Jeg bliver så udmattet over den måde, hvorpå mange vælger at kommunikere på nettet. Jeg mister nærmest lysten til overhovedet at læse kommentarer, selv om der måske er noget godt iblandt. Det gode forsvinder i massen af negative mikrodetaljeorienterede og grammatikrettende, selvhævdende hadestrøm. Det er en skrækkelig udvikling, fuldstændig ude af kontrol.

Jeg drømmer mest om at eje … alle former for gadgets. Batteridrevne vindfaner, skridttællere og sovebriller med indbygget meditationslys. Jeg elsker gadgets. Jeg synes, der er så mange smarte ting, og jeg får sådan lyst til at eje dem alle. Jeg elskede at se TV Shop, da jeg var barn, men nu tror jeg, det er for farligt, da jeg er ejer af et dankort og derfor rent faktisk kan købe tingene.

Jeg er lykkelig, når … jeg griner og er sammen med dem, jeg elsker. Jeg føler mig lykkelig, når jeg nyder frisk luft, musik, mad, en god udsigt, årstiderne og umiddelbarhed.

BLÅ BOG:

Alder: 32 år
Civilstatus: I forhold
Bopæl: København
Arbejde: Forsanger i The Asteroids Galaxy Tour og ’X Factor’-dommer

LÆS OGSÅ: Her er moderedaktørens favoritlooks

Læs mere om: