INTERVIEWS

Julia Lahme: den perfekte dag består af gavmildhed og god mad

Morgenløb i Paris, smugkig ind i Botanisk Have og farvestrålende italiensk mode er alle en del af forfatter og kommunikatør Julia Lahmes ideelle dag, hvor hverdagens praktiske gøremål og tidsplaner for en stund bliver lagt væk.

Hvis du skal forestille dig den perfekte dag, hvad skulle den så bestå af? Det har vi spurgt forfatter og kommunikatør Julia Lahme om. Her er hendes svar. 

Morgen

Jeg vågner en tidlig og lun forårsmorgen i Paris sammen med min mand, hvor vi er mætte af tid sammen og lette af nærhed til hinanden.

Herefter løber jeg en tur i Tuilerierne, inden vi flyver hjem. På flyet læser jeg Carrie Fischers ‘The Princess Diarist’, som handler om hendes affære med Harrison Ford og indeholder vidunderlige beskrivelser af at fortabe sig i kærlighed, forelskelse og muligheder.

Formiddag

Når vi lander i København, giver jeg mig selv den luksus at holde fri på Østerbro, hvor jeg bor. Jeg tager til yoga i mit lokale yogacenter, Kbh Yoga, hvor yogaen er en perfekt kombination af muskelstyrke og meditation. Her vil jeg nyde, at kloge mennesker hjælper mig med at tage vare på mig selv, og jeg vil lade sindet vandre, mens jeg koncentrerer mig om dybe vejrtrækninger og lange stræk.

Det er ofte for svært for mig at nå en time i Kbh Yoga, så i stedet bruger jeg en appen ‘Down Dog’ derhjemme, men det at have komplet ro til at nyde en kompetent underviser uden at skulle haste til et møde bagefter er den største luksus.

LÆS OGSÅ: Renée Toft Simonsen: Lykken er duften af nyslået græs

Middag

Efter yoga cykler jeg langs Botanisk Have, som er smukkest om foråret, og tager mig tid til at kigge ind inden frokost på Pastis med mine fire vidunderlige veninder, Sara, Katrine, Leila og Anna Liisa, som jeg har fulgtes med i mere end 10 år. Vi snakker, griner og samler alle løse ender op, drikker hvidvin og spiser den mest dekadente dessert på kortet.

Efter vi har krammet farvel, svinger jeg forbi butikken Lot#29, hvor jeg prøver noget smukt og farvestrålende fra et italiensk brand som Etro eller Missoni, ruller mig i glimmer og farver og køber noget, som overskrider mit budget.

Eftermiddag

Jeg har så meget ro i kroppen, at jeg bliver nødt til at sætte mig ned og skrive, og derfor sniger jeg mig ind på min virksomheds kontor, som ligger på vejen mellem indre by og Østerbro.

Jeg arbejder lige nu på flere skriveprojekter og ideer, og jeg ville nyde blot at kunne dykke ned i et af dem, og bare lade ordene dryppe ned over papiret uden at skulle holde en tidsplan, hente børn, lave mad og være praktisk. Jeg ville sidde der, to, tre, fire timer, og nyde roen, ordene, kaffen og bare være i det og nuet.

På vej til aftenens aftale går jeg forbi Moshi Moshi Mind og shopper løs, mens jeg drikker kulsort kaffe fra min lokale café Dag H.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Aften

En af de vigtigste værdier, jeg kan komme i tanke om, er gavmildhed. Med tid, kærlighed, omsorg og alt, hvad man har at give.

Jeg kan bedst lide at dele og vil gerne gribe enhver lejlighed til at fejre de mennesker, som jeg er fulgtes med gennem opture og nedture, og som har stået model til alle de år, jeg har brugt på at starte min virksomhed op, have små børn og en konstant skrivetrang. Jeg holder derfor en fest ved at sætte 50 af mine bedste venner i stævne på den italienske restaurant Famo på Østerbro. Der er prosecco, tomater med ansjoser, snak og en følelse af, at den familie, man vælger, er den, der kender ens sjæl bedst.

Ungerne er selvfølgelig også med, men ingen er overtrætte eller skriger på en iPad. Det er en af den slags aftener, der glider over i historien som dén aften, hvor alle var badet i stjerneskær og hinandens opmærksomhed.

Nat

Natten foregår derhjemme. I køkkenet. Med mind mand, hvor vi deler dagen, kys og glæde over at være lige der, hvor vi er. Jeg falder i søvn med armene om ham og glæder mig faktisk til at skulle på arbejde næste dag.

LÆS OGSÅ: Leonora Christina Skov: Lykken er at iføre mig høje, røde glimmersko

Læs mere om: