INTERVIEWS

Julia Roberts: Jeg har været heldig

Julia Roberts ved godt, at hun er heldig – hun er mor på fuld tid, holder af dagligdagens pligter med vasketøj og madlavning, men det er også ret fedt, når der er bud efter hende fra Hollywood, og hun kan give los for sin kreativitet.

Blå bog: Julia Roberts

  • Født 28. oktober, 1967 i Georgia, USA.
  • Gjorde sig bemærket med ‘Kærester’ fra 1988 og ‘Det stærke køn’ fra 1989, som gav hende den første Oscar-nominering.
  • Fik sit store gennembrud i 1990 med ‘Pretty Woman’, som hun også blev Oscar-nomineret for. Hun vandt sin første – og indtil videre eneste – Oscar for ‘Erin Brockovich’ fra 2000.
  • Hun blev kendt som ‘America’s Sweetheart’ efter at have medvirket i en række populære romantiske komedier som ‘Min bedste vens bryllup’ fra 1997 og ‘Notting Hill’ fra 1999.
  • Blandt hendes mest kendte film er derudover ‘I seng med fjenden’, ‘Closer’, ‘Charlie Wilson’s War’, ‘Ocean’s Eleven’, ‘Spis bed elsk’ og ‘Familien’. Hun dukker op i de danske biografer i januar i filmen ‘Wonder’.
  • Julia Roberts har været gift med Danny Moder siden 2002, og hun er mor til tre børn: Henry på 10 år og tvillingerne Hazel og Phinnaeus, der lige er fyldt 13 år. Hun var tidligere gift med musikeren Lyle Lovett.

LÆS OGSÅ: Se Julia Roberts mange frisurer gennem tiden

At fylde 50 år er ikke noget særligt. I hvert fald ikke, hvis man er Julia Roberts. Den amerikanske skuespillerinde rundede de fem årtier i oktober, og dagen blev fejret med familien og ‘åbne arme og et åbent sind’ i forhold til fremtiden.

– Jeg har det virkelig godt, siger Julia Roberts, da IN møder hende i London kort efter den runde fødselsdag.

– Jeg havde det også fint sidste år, og jeg er også ret sikker på, at jeg vil føle mig godt tilpas næste år. Jeg ved ikke, hvorfor folk går så meget op i det, for der var ingen, der var særlig meget oppe at køre, da jeg fyldte 47. Jeg nyder selvfølgelig at få blomster, det skal jeg gerne indrømme, men jeg forstår ikke, hvorfor det er så interessant at fylde 50. Det er jo bare endnu en tur rundt om solen.

Bum. Så er det slået fast.

George Clooney og Julia Roberts spillede par i ‘Ocean’s Eleven’ og ‘Ocean’s Twelve’ og mødtes igen på det store lærred i ‘Money Monster’ fra 2016.

Se flere billeder fra Julia Roberts liv og karriere nederst i galleriet...

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Prædikatet ‘America’s Sweetheart’, som hun fik tilbage i 90’erne, hvor hun medvirkede i en række romantiske komedier, hænger stadig ved Julia Roberts. Men det er en voksen kvinde, der ved, hvem hun er, og hvad hun vil og ikke vil, som sidder over for IN på det fine Langham Hotel. Hun har mere end 50 film på cv’et, en Oscar på kaminhylden og er mor til tre børn.

– Jeg tror ikke, at jeg nogensinde har kunnet forestillet mig, hvor fuldendt mit livsværk ville blive. Det giver så stor mening for mig, og jeg elsker det lige så meget nu, som jeg gjorde dengang. Det er faktisk lidt chokerende, at der er gået 30 år, for det føles, som om det var i går, siger Julia Roberts med henvisning til sit store gennembrud i ‘Pretty Woman’ fra 1990.

‘Pretty Woman’ fra 1990 blev filmen, der gav Julia Roberts et gigantisk gennembrud i Hollywood. Ni år senere fandt hun og Richard Gere sammen igen i ‘Runaway Bride’.

Se flere billeder fra Julia Roberts liv og karriere nederst i galleriet...

Retten til at blive hjemme

Julia Roberts er gift på 15. år med kameramanden Danny Moder, og det meste af tiden lever familien på fem et stille liv i kystbyen Malibu nord for Los Angeles. Hun har altid villet være mor, men føler sig heldig, at hun fik sine tvillinger, da hun var sidst i 30’erne og derfor havde mange år inden da, hvor hun kunne have fuld fokus på sin karriere.

– Jeg har været meget forkælet med mine forældre, min familie, mine søskende og min mand og mine børn. Jeg er også taknemmelig over at have det her kreative job, og jeg kan stadig godt skrige af glæde over alle de muligheder, jeg har fået. Jeg er udmærket klar over, hvor fantastisk det er. Den største gave, jeg har fået, er at være i stand til at se min plads i verden helt klart. Det er så tilfredsstillende, og samtidig gør det mig meget ydmyg, siger hun.

LÆS OGSÅ: Julia Roberts viser ben på forsiden af Vanity Fair

Det kan ses på hende, at hun har det godt. Hendes bløde bambiøjne, brede smil og bølgende lange hår gør hende stadig selvskrevet på modebladenes forsider, og i efteråret udnævnte et amerikansk sladderblad hende for femte gang til verdens smukkeste kvinde.

Hun er også på lønningslisten hos den franske kosmetikgigant Lancôme, men med tiden er det blevet meget mindre vigtigt for Julia Roberts, hvordan hun ser ud. Hun går højere op i, hvordan hendes familie har det, og hun tilbringer meget mere tid derhjemme end derude, hvor hun bliver ‘set’. At være sammen med manden er for hende ‘det tryggeste sted i verden’.

Hvem er smukkest i landet her? Julia Roberts spillede ond dronning i ‘Lille spejl på væggen der’ i 2012.

Se flere billeder fra Julia Roberts liv og karriere nederst i galleriet...

Hun slår endnu en gang fast, at hun godt ved, at hun er privilegeret. At hun både har en karriere og et familieliv, der fungerer. Hun er helt med på, at det er en af de ting, mange kvinder kæmper med hver eneste dag.

– Jeg har et meget fleksibelt arbejde, og jeg arbejder i et miljø, hvor mine børn kan komme med på arbejde. Og jeg arbejdede 18 år, inden jeg fik børn, så jeg havde allerede opnået så meget, at jeg følte, at jeg havde fortjent at blive hjemme. Det er måske lidt uheldigt, at man føler, at man har ret til at blive hjemme, men det var en luksusmulighed, jeg havde, og jeg er meget taknemmelig for det. Jeg har veninder, som ringer til mig fra et kosteskab på arbejdet, hvor de er ved at pumpe brystmælk ud. Så jeg er bare så heldig og taknemmelig, at jeg har fået opfyldt mine kunstneriske ambitioner og nu kan være meget derhjemme. Jeg elsker at lave morgenmad, frokost og middag. Jeg nyder at sørge for vasketøjet, og når jeg ikke har lyst til det længere, dukker der som regel et job op, griner hun.

Julia Roberts spiste, bad og elskede sig igennem verden i ‘Spis bed elsk’ fra 2010, som er baseret på Elizabeth Gilberts selvbiografiske bestseller af samme navn.

Se flere billeder fra Julia Roberts liv og karriere nederst i galleriet...

Tvillingeklub med Clooney

Julia Roberts mødte Danny Moder under indspilningerne til ‘The Mexican’ i 2000, hvor hun spillede over for sin gode ven George Clooney. Danny Moder var gift, og Julia Roberts var sammen med skuespilleren Benjamin Bratt, men de faldt for hinanden med et brag og blev gift to år senere. I dag er George Clooney også gift og far til tvillinger, men Julia Roberts har ikke givet ham gode råd om, hvordan man håndterer at få to børn i et hug.

– Han og Amal har ikke brug for gode råd, for de klarer sig så godt. De er begge klar til at være forældre, og jeg kan ikke forestille mig mere vidunderlige forældre. Jeg er virkelig begejstret på deres børns vegne over, at de kommer til at vokse op i deres arme, og de er så kære, lyder det fra Julia Roberts.

I sin nye film ‘Wonder’, som får dansk premiere i januar, trækker skuespillerinden på sine egne erfaringer som mor. Hun spiller Isabel, hvis søn Auggie er født med et deformt ansigt.

Faren i filmen spilles af Owen Wilson, og han kunne se, at Julia Roberts’ og Isabels måde er være mor på nok er ret ens.

Skuespilleren, der selv er far til to drenge, havde lagt mærke til sin kollegas måde at reagere på, da Auggie i filmen spørger hende, hvorfor han er ‘så grim’. I stedet for at tale til ham med blid og trøstende mor-stemme siger Isabel ‘du er ikke grim’ med stramt og bestemt tonefald.

– Jeg havde faktisk slet ikke tænkt over det, siger Julia Roberts om den scene.

– Jeg havde slet ikke lagt mærke til, at jeg talte med stram stemme. Det var en refleksion af min egen idé om, hvordan man som mor taler til sine børn. Jeg tror, at jeg for 15 år siden ville have sagt ‘nårh, lille skat, så-så’, men det er bare ikke den tilgang, jeg har til at være mor, forklarer hun.

Julia Roberts var nomineret til en Golden Globe for sin rolle i ‘Charlie Wilson’s War’ i 2008, men måtte gå tomhændet hjem. Hun har dog tre gyldne glober stående på kaminhylden for ‘Det stærke køn’, ‘Pretty Woman’ og ‘Erin Brockovich’.

Se flere billeder fra Julia Roberts liv og karriere nederst i galleriet...

Isabel er mor til to børn i ‘Wonder’. Hendes datter, Via, står i skyggen af sin bror, som får det meste af forældrenes opmærksomhed pga. sit handicap. Forældrene har en tendens til at glemme deres datters behov for opmærksomhed og nærvær.

Hjemme i Malibu forsøger Julia Roberts selv at dele sol og vind lige mellem drenge og piger, store og små.

– Vi har to drenge i familien, og jeg tror ikke, at min datter Hazel synes, at de får mere opmærksomhed end hende. Jeg tror, at det afhænger af dagen, hvem der får mest opmærksomhed i vores hjem. I denne film handler det om en dreng, der ganske enkelt har brug for mere opmærksomhed, fra det øjeblik han tager sit første åndedræt. Jeg synes, at Via er utroligt forstående, men hun når også til et punkt, hvor hun har brug for et kram, eller at der er nogen, der lægger mærke til, hvad der foregår i hendes liv. Børn vil mange gange gerne have, at deres forældre skal kunne læse deres tanker, og det er ikke altid lige nemt, indrømmer hun.

Tv-skærmen kalder

Ud over enkelte småroller på tv – du kan måske huske hende som Chandlers nemesis i ‘Venner’ – har Julia Roberts’ karriere udspillet sig på film. Men ligesom mange af sine kolleger er skuespilleren bidt af de mange gode tv-serier, der bliver lavet nu. Hun fortæller, at hun har slugt både ‘Ozark’ og ‘A Handmaid’s Tale’, som hun dog blev nødt til at se om morgenen, når børnene var i skole, fordi hun synes, den er så uhyggelig, at hun ikke kunne sove, hvis hun så den om aftenen.

Hun er vant til at blive fotograferet, hvor end hun går, men i ‘Closer’ fra 2004 var det Julia Roberts, der stod bag kameraet.

Se flere billeder fra Julia Roberts liv og karriere nederst i galleriet...

Og snart bliver det Julia Roberts selv, der dukker op på tv-skærmen. Hun har for første gang sagt ja til en stor rolle i en tv-serie, ‘Homecoming’, som skal laves af Amazon. Derudover skal hun også spille hovedrollen i serien ‘Today Will Be Different’, som endnu kun er på idéplan.

– Jeg har slet ikke forberedt mig på noget af det endnu, siger Julia Roberts og tilføjer:

– Jeg skal nok gøre det! Jeg er fan af Sam Esmail, som skal instruere ‘Homecoming’. Han er både intelligent og sjov og har en interessant tilgang til tv-mediet. Men jeg aner intet om, hvordan det fungerer, så jeg har rigtigt meget at skulle have styr på.

LÆS OGSÅ: Få Julia Roberts store skønheds-hemmelighed

Se flere billeder fra Julia Roberts liv og karriere her i galleriet:

Julia Roberts' liv og karriere

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER