INTERVIEWS

Kendt tøjmærke scorer rekordinvestering i Løvens Hule: Det var helt surrealistisk

Camilla Balle står bag det velkendte tøjmærke Basic Apparel, der i aftenens afsnit af Løvens Hule scorede Jesper Buchs hidtil største investering. IN har taget en snak med Camilla, hvor hun fortæller om sin oplevelse i programmet, og hvorfor Basic Apparel skulle i Løvens Hule netop nu.

BÆREDYGTIGT HVERDAGSTØJ

Måske du allerede kender tøjmærket Basic Apparel? Og måske ejer du endda allerede nogle af deres lækre basic items?

Mærket har snart eksisteret i otte år, hvor de haft stor succes med at producere bæredygtige basisfavoritter, der kan bruges igen og igen - men rejsen er langt fra slut...

JESPER BUCHS REKORDINVESTERING

Det kom for alvor til udtryk i aftenens afsnit af Løvens Hule, da Jesper Buch overraskede med en rekordinvestering på hele 2 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Kvindelig iværksætter i Løvens Hule: Jeg håber, det kan få flere kvinder på banen

Det er nemlig den største investering, som Jesper har lavet i hele Løvens Hules historie - og det kom som en overraskelse for founder bag Basic Apparel, Camilla Balle.

- Det var mega surrealistisk at gå derfra med så stor en investering. Men det gik først op for mig efter optagelserne, at det rent faktisk var hans hidtil største investering - det blev fejret med både frokost, øl og restaurantbesøg.

HVORFOR NU?

Camilla påpeger, at Basic Apparels historie klart var en fordel i LøvensHule, fordi hun havde en masse positive tal at præsentere for løverne. Men netop det fører også til en undren over, hvorfor Camilla tilmeldte sig Løvens Hule netop nu?

LÆS OGSÅ: Camille Brinchs vej til succes som ung iværksætter

- Lige inden corona var jeg ved at gå helt kold. Vi havde haft så travlt i virkelig lang tid, og min kalender - både privat og på arbejdet - var helt proppet. Jeg var nået til et punkt, hvor der snart skulle ske noget nyt, og da corona kom og slettede alt det, der var i kalenderen, fik jeg lidt coronakuller. Derfor besluttede jeg mig for at udfordre mig selv og brandet ved at tilmelde mig Løvens Hule. 

HVORDAN VAR DET AT VÆRE MED?

Det endte med at være en oplevelse over al forventning, og faktisk synes Camilla, det var så sjovt at være med, at hun ville ønske hun kunne gøre det hele igen - også selvom optagelserne ikke gik helt efter planen.

-  Vi var alle sammen rigtig bange for at falde på trappen, så da vi var kommet ind af den famøse dør og gået ned af trappen, åndede vi lettet ud. Jeg præsenterede min pitch og alt gik lige, som jeg havde drømt om - lige indtil en lydmand dukkede op og fortalte, vi blev nødt til at tage det hele forfra, fordi der var problemer med lyden.

LÆS OGSÅ: Dansk mode kan vinde på miljøkrigere

Anden gang var Camilla ret nervøs for at lave fejl, fordi løverne nu allerede havde hørt hendes pitch en gang - og ikke nok med det, så blev hun også bedt om at tage sin lykkehalskæde af.

Halskæden er en amulet fra Handcrafted, som Camilla har fået af sin datter og mand. På bagsiden af amuletten er der indgraveret 'Vi vil altid passe på dig', så da hun blev bedt om at tage den af, var der panik et øjeblik.

- Jeg er ret overtroisk, så jeg havde virkelig ikke lyst til at tage min lykkehalskæde af. Men jeg blev nødt til det, fordi lydmanden mente det var den, der ødelagde lyden. Heldigvis kunne min kollega, som skulle stå lige ved siden af mig tage den i lommen, så den var stadig tæt på.

HVAD SÅ NU?

Camilla Balle fik for alvor øjnene op for hverdagstøjets potentiale, da hun arbejdede med tøj som afdelingsleder i Bahne. Hun oplevede, at det var det, som kunderne reelt helst ville købe, men hun lagde også mærke til, at der blev blandet flere og flere unaturlige materialer i tøjet, som gjorde det blev dårligere kvalitet og mindre bæredygtigt.

LÆS OGSÅ: Eva Kruse: Modebranchen skifter ham og får et mere bæredygtigt fokus

Derfor besluttede hun sig for at skabe sit eget bæredygtige mærke med basistøj, som hun drømmer om at slå igennem med internationalt - nu også med Jesper Buch ved roret.

- Jeg tror samarbejdet med Jesper Buch bliver rigtig sjovt. Jeg er oprindeligt fra Esbjerg, og han minder mig om en af drengene derfra. Det føles meget hjemligt på en måde. Jeg kan godt lide, at han er så direkte - han skriver hellere en kort besked med stavefejl end en lang formel mail, og det passer bare bedre til mig.