INTERVIEWS

Kim Kardashian skifter karriere

Kim Kardashian West er kendt for sin medvirken i en reality-serie, ’Keeping Up with the Kardashians’, uden synderlig substans. Men nu sadler realitystjernen om: Hun vil gå i sin fars fodspor og uddanne sig til jurist

Kim Kardashian går i fars fodspor

I 2019 proklamerede Kim Kardashian West, at hun ville være advokat. Verden så undrende til, da realitystjernen kom ‘i lære’ hos et advokatfirma i San Francisco. Men for den 39-årige kvinde selv var det ikke så overraskende. Det havde ligesom hele tiden ligget i kortene, at hun skulle gå i sin fars fodspor, følte hun.

Hendes far, Robert Kardashian, fungerede som en af O.J. Simpsons forsvarsadvokater under den berømte retssag fra 1995, hvor den populære amerikanske fodboldspiller var anklaget for mordet på sin ekskone Nicole Simpson og hendes ven Ron Goldman. Han blev som bekendt frikendt. Og Robert Kardashian blev en verdenskendt jurist pga. den kontroversielle retssag.

– Jeg tror, at det har ligget i min underbevidsthed længe, siger Kim Kardashian West om sin beslutning om at blive jurist.

– Da jeg var barn, fik min far mig altid til at skrive under på kontrakter. Da jeg fik min første bil, skulle jeg skrive under på, at jeg kunne betale benzin, og at jeg ville vaske den en gang om ugen. Jeg skulle hele tiden skrive under på alle mulige former for kontrakter. Jeg var teenager, da han arbejde på O.J.-sagen, og jeg sneg mig ofte ind på hans kontor for at kigge på bevismateriale og andre ting, som jeg måske nok ikke burde have snuset rundt i, afslører hun.

LÆS OGSÅ: Er Kim Kardashian og Kanye West på vej til Det Hvide Hus?

Men det var mange år efter O.J. Simpson-sagen og hendes fars død i 2003, at Kim Kardashian West besluttede sig for at gå i sin fars fodspor. En særlig sag fangede hendes interesse. Det var historien om Alice Marie Johnson, der havde siddet i fængsel i over 20 år uden mulighed for prøveløsladelse for en forbrydelse, som i Kim Kardashian Wests øjne ikke hang sammen med den hårde straf.

– Det var helt tilfældigt, at jeg sad og kiggede på Twitter og opdagede en video med Alice Marie Johnson, fortæller Kim Kardashian West og fortsætter.

– Jeg har altid været virkelig interesseret i lovgivning og ret, og jeg har ofte snakket om at blive jurist, uden at det nogensinde er blevet til noget. Men da jeg så Alice Johnsons ansigt, vidste jeg, at jeg ville hjælpe hende. Der gik der ikke mange sekunder, før jeg havde kontaktet mine egne advokater for at høre, hvad jeg kunne gøre.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Berørt af uretfærdighed

Alice Marie Johnsons dom overraskede og chokerede Kim Kardashian West. Den afroamerikanske kvinde, der nu var i 60’erne, var telefondame for narkohandlere. En mindre aktør i en storkriminel business, som fik en særdeles hård straf: Livstid i fængsel uden mulighed for prøveløsladelse.

Kim Kardashian West var dybt berørt at kvindens situa-tion: Hvordan kunne det være retfærdigt? tænkte hun.

– Der sker noget med en, når man bliver ældre og får børn, fastslår Kim Kardashian West bestemt.

– Jeg har fire sorte børn, som kunne stå i de samme situationer som dem, jeg hjælper. Så det betyder utroligt meget at kunne gøre en forskel i mine børns liv, i deres venners liv og i deres børns liv ved at hjælpe med at rette op på et system, der er brudt sammen. Det er virkelig motiverende.

Kim Kardashian, da hun satte sig for at få benået en livstidsfange - og gjorde det.

Kim Kardashian West har været gift to gange før, men hun har ingen børn fra tidligere ægteskaber. I 2014 blev hun gift med rapperen Kanye West – på det tidspunkt havde de allerede fået datteren North West, der nu er syv år. De var enige om, at de ville have fire børn, og senere kom sønnen Saint, der nu er fire, datteren Chicago og sønnen Psalm på henholdsvis to og et år.

Da Kim Kardashian havde kontaktet sine advokater og var blevet en del af organisationen #Cut50, der arbejder på at skære ned på antallet af indsatte i USA, påpegede hun, at de skulle ‘bruge hende’. Hun vidste, at hendes status kunne udnyttes, og på den måde blev #Cut50 hendes sponsor, da hun gik i lære hos advokaterne Jessica Jackson og Erin Haney i San Fransisco.

LÆS OGSÅ: Denne video af Kardashian-søstrene går viralt

Selv om nogen måske vil rynke på næsen af det, den amerikanske entreprenør står for, har hun formået at skabe en platform, hvor hun har både økonomisk, social og politisk magt: Hun har en kæmpe formue og enorm indflydelse på de sociale medier, hvor hun har 167 millioner Instagram-følgere. Og hun beviste hurtigt, hvordan hun kunne ‘bruges’ politisk: I maj 2019 besøgte hun præsident Donald Trump i Det Hvide Hus, og få dage efter benådede han Alice Marie Johnson.

– Mine børn er meget små, men jeg fortæller dem om mine oplevelser, når jeg har været på besøg i fængslerne og i Det Hvide Hus. Jeg prøver at forklare dem, hvad jeg laver. Det gør jeg i øvrigt også til mine søstre, for jeg tror, at de fleste mennesker er interesserede i, at vi skal ændre systemet og skabe et retfærdigt retssystem. Jeg er stolt over den yngre generation, som går op i det og sætter sig ind i tingene, for jeg føler først, at jeg fik vækket min interesse, efter jeg fik børn og var lidt mere moden.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Det handler ikke om opmærksomhed

At Kim Kardashian West er god til ‘publicity’ og marketing, ved de fleste. Hendes mor, Kris Jenner, og hendes søskende har fået det optimale ud af deres succes med realityshowet ‘Keeping Up with the Kardashians’, der har kørt siden 2006 og dermed er det realityshow, der har kørt længst nogensinde. Det vises i mere end 100 lande verden over, og familien er kendt i hele verden.

Nu medvirker Kim Kardashian West også i dokumentarfilmen ‘Kim Kardashian West: The Justice Project’, der netop handler om hendes arbejde med indsatte, der i hendes – og hendes partneres – øjne har fået en uretfærdig straf.

– Der er helt klart nok sager til, at vi kunne fortsætte lige så lang tid, siger Kim Kardashian West og sammenligner sit nye projekt med ‘Keeping Up with the Kardashians’.

–  Der er uendeligt mange mennesker, der har brug for, at vi belyser deres sager.

Kim Kardashian West holder fast i, at hendes nye projekt ikke er et publicity-stunt. Dette projekt et udtryk for hendes sande jeg, fortæller hun og understreger, at hun er dybt engageret i det.

– Jeg er vant til at blive kritiseret, og det påvirker mig ikke synderligt. Jeg kan holde til det. Men jeg er oprigtigt engageret i disse menneskers sager. Jeg bekymrer mig virkelig om dem, og jeg bruger 20 timer om ugen på at nærlæse og arbejde på deres sager. Jeg har næsten lige bestået mit første år på jurastudiet og fik topkarakter i en prøve for nylig, fortæller hun.

Mor Kris med døtrene Kourtney, Khloé og Kim, som alle har opnået stjernestatus gennem reality-tv. K-klanen tæller også de yngre søstre Kylie og Kendall. Efter 14 år og 20 sæsoner har Kardashian-familien offentliggjort, at de siger farvel for altid til deres reality-show 'Keeping Up with the Kardashians'.

LÆS OGSÅ: Se Kim Kardashians vilde stiludvikling

Stolt over taletid

Da Kim Kardashian West begyndte sin karriere som realitystjerne, rådede hendes pr-folk hende til at blive involveret i forskellige velgørenhedsorganisationer for at skabe et godt image. Men hun følte dengang, at hun blev presset til at deltage i ting, som ikke rørte hende. Der er først nu, at hun har fundet sit ‘kald’.

– Jeg tror, at det har ændret sig, siger Kim Kardashian West om verdens syn på hende.

– Det har gjort en forskel for mig at være en del af noget, som jeg er dybt engageret i. Da Alice blev benådet, fik jeg kommentarer som ‘bliv på din banehalvdel – det er ikke din opgave at hjælpe folk’. Men jeg tænkte, at det var en latterlig kommentar, for jeg tror på, at vi alle kan hjælpe hinanden. Jeg var stolt over at være i en position, hvor jeg kunne få taletid og hjælpe nogen. Hvis det har ændret mit image, er det fint. Jeg har fokus på dem, der har brug for en håndsrækning og ikke den unødige støj omkring det.

Besøg på dødsgangen

I dokumentarfilmen ‘The Justice Project’ ser man bl.a. Kim Kardashian West interviewe indsatte, hvis sager hun har engageret sig i. Hun har besøgt mange fanger, og på et tidspunkt bed hun tænderne sammen og besøgte indsatte på dødsgangen i Californiens San Quentin State Hospital.

– Jeg var ikke sikker på, at jeg ville være i stand til at støtte indsatte, hvor vold havde været en del af deres forbrydelse, siger Kim Kardashian West, der bl.a. mødte indsatte, der havde begået mord.

– Men efter jeg havde besøgt flere fængsler og talt med fanger, der havde gjort frygtelige ting, men som var blevet rehabiliteret, åbnede mit hjerte sig for dem. Jeg tog mig tid til at lytte efter, hvordan deres liv havde været, hvilke forhold de var vokset op under, og hvordan de havde truffet de beslutninger, de havde truffet, og jeg begyndte at forstå det. Jeg kunne se, at de havde gjort ting, fordi de havde ramt bunden i deres liv. Jeg forstod også, at det ikke skulle afgøre, at deres liv burde afsluttes. Det blev mit mål at vise, at man kan rehabilitere mennesker og forbedre dem – og det er bl.a. det, vi viser i dokumentarfilmen.

I den periode, hvor Californien oplevede lockdown pga. coronapandemien, befandt Kim Kardashian West og hendes mand, Kanye West, sig i deres hjem i Hidden Hills i Californien sammen med deres fire børn. Selv om hun fik ryddet op i børnenes skabe og sorteret i deres tøj i deres minimalistisk indrettede mansion, hvor væggene er hvide, og møblementet er sparsomt, arbejdede hun også videre med sine projekter.

– Det har på mange måder været en god tid at dyrke familien, og vi har forsøgt at få det bedste ud af det, siger hun.

– Men det har helt sikkert også været udfordrende. Jeg har ikke fået meget søvn, og børnene skal underholdes og gå i hjemmeskole, så jeg er nødt til at snige mig ud i baghaven og foretage de telefonsamtaler, jeg skal. Hvis de ser mor, får hun ikke lov til at arbejde. Så det er helt klart en udfordring at skulle arbejde, når børnene er hjemme. Men jeg er heldigvis en god multitasker, og jeg har som altid organiseret hvert eneste minut af min dag for at få det til at hænge sammen.

LÆS OGSÅ: 20 ærlige Hollywood-stjerner om deres plastikoperationer