INTERVIEWS

Kirsten Norholt: Der er ingen krukkeri over Mathilde

Skuespilleren Kirsten Norholt skal spille sammen med datteren Mathilde i Tivolis opsætning af Dirty Dancing, og hun er meget stolt af sit barn.

Interview med Kirsten Norholt

Den 61-årige skuespiller Kirsten Norholt er en stolt mor i disse dage. Ikke nok med, at hendes 30-årige datter har fået hovedrollen som Baby i Tivolis opsætning af Dirty Dancing, så har hun selv fået muligheden for at spille sammen med hende i rollen som hendes mor Marjorie Houseman.

"Det forekommer naturligt nu. Jeg er stolt af hende, og det er ellers ikke et ord, jeg bruger i flæng. Jeg glæder mig meget, og jeg synes, hun er enestående god," siger Kirsten Norholt.

LÆS OGSÅ: Mathilde Norholt har en drøm om at spille mere alvorlige roller

Især mener den erfarne skuespiller, at det er en fordel, at hendes datter aldrig har fået en egentlig skuespiluddannelse, fordi det har bidraget til, at hun kan bevare sin uskyldighed.

"Hun har en god troværdighed, og så har hun en blufærdighed. Der er ingen krukkeri over hende. Mathilde har heller aldrig været den, der har kastet sig ned på gulvet og skreget i supermarkedet som barn," siger Kirsten Norholt.

Mathilde Norholts mor tøver heller ikke med at kalde datteren for et dannet menneske, der nu for alvor har fået chancen for at stråle i en stor hovedrolle. Den unge kvindes egen drøm om at prøve kræfter med karakterroller, mener Kirsten Norholt nok skal blive realiseret.

"Jeg er overbevist om, at hun kommer til at spille de store karakterroller på et tidspunkt, men hun vil nok spille yngre kvinder nogle år endnu."

LÆS OGSÅ: Mathilde Norholts forhold til sko

Kirsten Norholts egen rolle som Marjorie Houseman ser hun afgjort også frem til. Hun er allerede ved at leve sig ind i overklassefruens baggrund.

"Hun minder mig om en gammel danserinde, der har giftet sig ind i overklassen, og jeg tror, hun er festlig. Men det er sådan nogle ting, jeg skal til at finde ud af med instruktøren nu," siger skuespilleren.

Dirty Dancing med Silas Holst og Mathilde Norholt i hovedrollerne får premiere 26. februar 2015.