INTERVIEWS

Kom med i kulissen med INs modeteam

INs assisterende moderedaktør, Nanna Juulsgaard, blev udpeget af smykkefirmaet Ole Lynggaard til at lave en modeserie med Silver Edition-kollektionen. Her giver hun et unikt indblik i, hvordan INs team har arbejdet med opgaven.

IN er Danmarks første modemagasin og i hver udgave har vi massere af mode. For nylig var det dog íkke den nye mode, som var i fokus. Det var til gengæld smykker, som tøjet så skulle spille op ad. Og det var en ny, udfordrende opgave for assisterende moderedaktør på IN, Nanna Juulsgaard.

Her fortæller Nanna Juulsgaard om, hvordan hun egentlig går til opgaven for Ole Lynggaard – en metode, som hun også bruger, når hun styler modeserier for IN.

Nanna, hvilke tanker ligger bag modeserien?
- Når jeg får en ny opgave, begynder jeg altid med at finde inspiration alle mulige steder. Det sociale netværk med fotos Pinterest er lige nu min favorit, og så samler jeg alt i et moodboard. På den måde kan jeg relativt hurtigt danne mig et overblik over, hvilken stemning jeg ønsker mig i serien. Den stemning skal også skabes i stylingen og på location, og det er faktisk ret svært. Heldigvis var vi et stærkt team på opgaven, og jeg synes selv, at vi fik det hele til at gå op i en højere enhed.

Hvad skulle modellen signalere?
- Det er vigtigt for mig, at modellen er imødekommende, varm og med en positiv energi. Det synes jeg virkelig, at vi ramte. Anna Edelfors var skøn at arbejde sammen med. Meget glad og smilende. Hun brokkede sig ikke engang, da vi tog hende med ud på altanen i T-shirt midt i januar.

LÆS OGSÅ: Ole Lynggaard | Guldets ’grand old man’ fylder 80

Hvordan skulle tøjet spille sammen med smykkerne?
- Smykkerne skulle være i centrum og spille den største rolle i serien. Smykkerne er jo afsindigt visuelle, så de kan snildt bære et outfit i sig selv. Derfor er stylingen helt enkel og hvid, så vi kunne tydeliggøre, hvad et smykke kan gøre for ens udtryk.

Hvor lang tid tager det at lave sådan en serie – med planlægning og det hele? Er du flere dage undervejs, eller smækker du det sammen på fem minutter?
- Netop denne serie var et godt stykke tid undervejs, da det strakte sig fra december til januar, afbrudt af en lille juleferie. Der er en del arbejde i at planlægge, udvælge og style, hvilke smykker man ønsker at vise og hvordan. Det er en mere kompliceret opgave, end hvis man primært arbejder med tøj. Det gjorde også opgaven mere spændende og udfordrende. Det betød også, at jeg sørgede for at lave et stort hjemmearbejde og forberede mig i god tid.

Hvilken stemning ville du gerne skabe?
- Jeg ønskede at signalere en hjemlig stemning - uden det blev for afslappet.

Har du haft et videoteam med på skydning før – og hvordan var det?
-
Nej, det har jeg ikke prøvet før. Det var en fin oplevelse, vi lagde næsten ikke mærke til, at kameramanden fulgte med i vores arbejde. Han var meget diskret.

Hvordan har du det, når du ser filmen i dag – og i magasinet, som er på gaden den 2. marts? Er det hele blevet, som du gerne ville have det?
- Jeg har aldrig prøvet at se en film, som jeg selv er med i – det er lidt sjovt. Heldigvis synes jeg, at den er blevet rigtig cool. Serien er blevet, lige som jeg ønskede det - på trods af de klassiske bump på vejen. Fx gik den restaurant, hvor vi skulle have skudt serien, pludselig konkurs.

Psst… Du kan se hele resultatet af samarbejdet med Ole Lynggaard i det Modemagasinet IN, som er på gaden nu!

I galleriet ses udvalgte behind the scenes billeder fra modeserien: 

Bag kulissen med INs assisterende moderedaktør | IN

LÆS OGSÅMIN BOLIG | Charlotte Lynggaard