INTERVIEWS

Meta Louise Foldager Sørensens 10 leveregler

Hun har lavet film med Lars von Trier, var med bag den oscarnominerede ‘En kongelig affære’ og har for nylig produceret ‘The Wife’ med Glenn Close. I 2010 stiftede hun Meta Film, og i 2014 skabte hun SAM Productions med Søren Sveistrup og Adam Price. Her deler Meta Louise Foldager Sørensen sine leveregler.

Meta Louise Foldager Sørensen: Mine 10 leveregler

1. Lyt aldrig til andres gode råd, dogmer eller bud. Du er alligevel den, der kender dig selv, dit liv og dine værdier bedst. Lyt til din egen sunde fornuft og prøv dig frem, når du er usikker (med mindre det involverer livsfare!)

LÆS OGSÅ: Puk Damsgårds 10 leveregler

2. Tro på kærligheden.

 

3. Skid på, hvad andre tænker. Drop at leve op til at være eller at se ud på en bestemt måde. Det er der alligevel ikke nogen andre, der kan eller gør. Vær ligeglad med, hvad folk måtte sige og tænke om dig. Drop især de fysiske forbilleder. Men også de ‘ikoner’, vi bliver indprentet: ‘Den gode mor’, ‘Den stærke kvinde’. Vær dig selv – og nyd det! Så er der helt sikkert også andre, der vil nyde dig.

LÆS OGSÅ: Sanne Salomonsens 10 leveregler

4. Stå tidligt op, hvis du vil opnå noget. Så kan du ganske enkelt nå mere. Vær forberedt og i overskud, når de andre kommer. Ikke et billigt trick − til gengæld virker det.

5. Husk at leve maksimalt. Vi aner ikke, hvor længe vi er her. Så det er med at gøre sig umage. Især i relation til andre mennesker. Det er jo dét, der er væsentligt. Og ikke hvor meget du arbejder, tjener, hvad du laver på job. De færreste ligger på dødslejet og tænker: ‘gid jeg dog havde arbejdet noget mere eller taget det ekstra møde’.

6. Hav altid en dialog kørende med dig selv som 90-årig, og lyt til hvad den kloge gamle kvinde/mand siger. Når jeg skal tage en svær beslutning eller kunne overskue noget svært, spørger jeg mig selv som 90-årig. Og 90-årige Meta har overraskende mange kloge betragtninger − og så er hun altid med mig.

7. Giv ikke køb på dig selv. Ikke for kærlighed. Ikke for penge. Ikke for andet end dét, du finder vigtigst. Og lige dér må du så gerne slide dig selv ned til anklerne.

LÆS OGSÅ: Mette Bocks 10 leveregler

8. Take my advice, I’m not using it.

9. Lav fantasibilleder af dig selv, som du kan søge styrke og energi i. Jeg har fx ‘den følelsesmæssige mastodont’. Hun er et billede af mig selv i overdimensioneret størrelse, som har store stærke rødder ned igennem jorden til jordens indre, hvor hun suger kraft og styrke – og hun er virkelig handy i situationer, hvor folk omkring mig har det svært. Så kan de bare læne sig op ad mig. Hun vælter ikke. Jeg har også en imaginær regnfrakke, jeg kan tage på, når folk siger dumme ting til mig, som dybest set ikke har noget med mig at gøre. Og jeg har en lillebitte pige, som kan ligge i en mands hånd og blive vugget. Der er mange fantasi-versioner af Meta.

10. Find selv på det bedste råd på denne liste.

LÆS OGSÅ: Olga Ravns 10 leveregler

Læs mere om: