INTERVIEWS

Mette Bocks 10 leveregler

For Mette Bock er det vigtigt at prioritere tiden, finde den indre optimist frem og altid være tro mod sig selv – i medgang og modgang. Her deler hun sine 10 leveregler

Hun har flere direktørstillinger på cv’et, og siden 2016 har der stået kultur- og kirkeminister på visitkortet.

Mette Bocks 10 leveregler

1. Grib livet, der er altid håb. Intet liv leves uden sten på vejen. ‘Sorrig og glæde, de vandre til hobe – lykke, ulykke de gange på rad’, skrev salmedigteren Kingo i 1681, og hvor har han ret. Tiden læger ikke alle sår, men den får sat alting i perspektiv.

2. Vær generøs. Det betyder, at du giver uden nødvendigvis at få noget målbart igen. Men glæden ved at give uden bagtanke udløser glæde og overskud.

3. Der er noget i enhver familie. Sådan sagde min farmor altid, når hun ikke orkede at høre om flere problemer. Alle har noget at slås med, og man skal ikke tro, at andre lever problemfrit, for det er der ingen, der gør. 

4. Proritér din tid. Det kan hurtigt blive en dårlig vane at udskyde tingene. Det når jeg i morgen! Det gør jeg i sommerferien! Man skal ikke skubbe det væsentlige og værdifulde i livet foran sig, det skal prioriteres i nuet.

5. Flyt dig, hvis du har været utilfreds for længe. For mange bliver i job eller relationer for længe uden at få ændret på tingene. Man skal altid arbejde for forbedringer, inden man flytter sig. Men lykkes det ikke i tilstrækkelig grad, må man kaste sig ud på dybt vand og gå et andet sted hen.

6. Bliv flersproget. Som leder har jeg i årevis navigeret i en verden af mænd. Jeg kan anbefale, at man lærer mændenes sprog. Når de opdager, at du mestrer det, kan du roligt slå over i dit eget sprog igen. Kvinder skal ikke blive mænd. Men vi skal kunne konkurrere, også på deres banehalvdel.

7.Vær voksen. Jeg har stor forståelse for, at parforhold må opløses. Men har man børn, skal man være voksen. Også efter skilsmissen. Tal aldrig dårligt om dine børns anden forælder.

LÆS OGSÅ: Singlekvinder ingen adgang 

8. Læg på hylde. Mange har oplevet ubehagelige ting i opvæksten. Man skal ikke fortrænge det, men heller ikke lade det styre livet, for det kan jo ikke ændres. Jeg har en imaginær hylde, hvor jeg henlægger det ubehagelige. Det er der, men når jeg ikke kan ændre det, skal det hverken fylde eller styre resten af livet.

9. Vær optimist. Der er en tilbøjelighed til, at vi lettere får øje på problemerne end de ting, der lykkes. Vær lidt mindre problemorienteret. De færreste bekymringer udvikler sig til virkelige problemer.

10. Vær dig selv. Lad være med at tro, at alt ville blive bedre, hvis du bare var et andet sted, havde en anden familie, et andet job – eller pænere ben. Vær den du er, og hold fast i dig selv.

LÆS OGSÅ: Olga Ravns 10 leveregler 

Læs mere om: