INTERVIEWS

Mia Lyhnes 10 leveregler

Du kender helt sikkert Mia Lyhne fra ‘Klovn’, hvor hun spiller Frank Hvams overbærende kone. IN bad Mia Lyhne dele sine 10 leveregler - læs dem her.

Hun er Reumert-vindende skuespiller med mange år på de skrå brædder bag sig. Men du kender hende nok bedst fra ‘Klovn’, hvor hun spiller Frank Hvams overbærende kone. Hun er aktuel i Ole Bornedals nye komedie, ‘Dræberne fra Nibe’. IN bad Mia Lyhne dele sine 10 leveregler.

10 leveregler fra Mia Lyhne

1. Hold pauser. Jeg har det med at booke min kalender helt op nonstop uden nogen former for pauser, og det er dumt. For de få gange, jeg har lagt pauser ind, har de virkelig gjort mig godt.

2. Hvis du har børn, der kun vil leve af slik, så blend diverse grøntsager med noget frugt og lidt mandelmælk. Frys det så ned i nogle små isforme, så opdager de ikke, at de spiser noget sundt. Og så kan du have god samvittighed som mor.

3. Få børn! Og helst mere end et. Jeg er selv opvokset som enebarn, og det er virkelig to meget forskellige opvækster at være alene eller at have søskende. Og jeg er klart tilhænger af den sidste. 

4. Hjælp andre mennesker. Det sagde Michiko, en ældre japansk buddhistisk kvinde fra det buddhistiske SGI, jeg er tilknyttet, altid til mig på gebrokkent dansk.  

LÆS OGSÅ: 10 leveregler fra Rasmus Botoft

5. Græd, når du er ked af det. ’Sjælen skal vandes’, og det hjælper at få tårerne ud. Det er ikke altid, jeg selv kan, når jeg burde, men når jeg så kan, er det virkelig godt.

6. Gå, gå, gå. Det er godt at gå. Jeg går selv ture – helst i naturen, for det er dejligt at være udenfor. Man snakker bedre sammen, når man går, end når man sidder over for hinanden. I det hele taget er det godt at lave noget fysisk. Det kan tage en krig at få taget sig sammen, men bagefter er det så godt.

7. Dans. Jeg kan ikke holde motionscentre ud. Jeg bliver deprimeret af at være der blandt alle de grimme maskiner, man skal sidde og pumpe ved. Så i stedet for sætter jeg bare noget musik på og danser. Nogle gange også med mine børn. 

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

8. Smil en halv time om dagen. Mindst. Også selv om du faker. Det er noget med, at hjernen ikke ved, at det er fake, så den reagerer på det, og så bliver man glad. Jeg kan godt se utrolig sur ud, selv om jeg ikke er sur, så jeg øver mig i helt anstrengt at trække kæben op, så der kommer et smil.

9. Se tv-serien ’Skam’. En af mine veninder foreslog den til mig og sagde, at den lige var mig. Det var den, og så var jeg solgt. Jeg genoplever fuldstændig, hvordan det var i mine teenageår, og selv om jeg er blevet ældre, kan jeg sagtens relatere mig til meget af det alligevel. Det er virkelig godt lavet, og de spiller røven ud af bukserne.

10. Gå hen til en bager, køb en stor chokoladekage og æd den, hvis du er lidt trist og har ondt af dig selv. Nogle gange skal der bare en stor kage til.

LÆS OGSÅ: Pelle Hvenegaards 10 leveregler