INTERVIEWS

Mimi Jakobsen: Borreliosen ændrede mit liv

Den tidligere politiker Mimi Jakobsen fik totalt ommøbleret sin tilværelse, da hun i 1997 fik konstateret borreliose.

Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det kan generalsekretær for Red Barnet, 65-årige Mimi Jakobsen, skrive under på.

Læs om Lykke Friis' stilhemmeligheder her

At hun har netop det job i dag skyldes nemlig den kedelige omstændighed, at hun i 1997 fik konstateret borreliose, mens hun endnu var politiker, og det ændrede alt.

"Pludselig fik jeg den her totale lammelse i hele ansigtet, hvor jeg tænkte, at jeg aldrig ville komme tilbage til det liv. Så begyndte jeg at tænke over, hvem jeg så var," siger Mimi Jakobsen til Alt for damerne.

Der stilles nye krav til vores viden i forbindelse med karrieren. Læs mere her

Hun blev nemlig nødt til pludselig at distancere sig fra hende Mimi Jakobsen, der var kendt fra fjernsynet og genopfinde sin egen personlighed.

Men det mundede alt sammen ud i, at hun nu er ansat hos Red Barnet i et drømmejob, og at hun her virkelig føler, at hun kan gøre en forskel.

"Det er især børnene i Syrien lige nu, som jeg har mødt rundt omkring i flygtningelejre. Se, hvordan vi med små midler kan få dem ind i fritidshjem og børnehaver, hvor de kan grine, danse, synge og glemme alt det, de har oplevet," siger Mimi Jakobsen.

 

 

Generalsekretæren føler generelt, at hun med tiden har lært, at livet går videre, og at det nogle gange godt kan give mening, at tingene ikke går, som man helt håber.

Det skete for eksempel, da hun på et tidspunkt i sin karriere stillede op til Europaparlamentet men ikke blev valgt ind.

"Jeg var utroligt ked af det. Da der var gået et par måneder, skete der nogle ting, som gjorde, at jeg tænkte at det var det helt rigtige, at jeg ikke skulle i Europaparlamentet. Det viser, at når en dør lukker sig, så åbner der altid en ny," siger Mimi Jakobsen.

Red barnet med generalsekretæren i spidsen er medarrangør af velgørenhedsshowet Comedy Aid mellem jul og nytår.