INTERVIEWS

Oh Land: "Derfor elsker jeg Eske"

Sangerinden Oh Land er blevet gift med sit livs kærlighed.

Oh Land er blevet gift

Hun mødte ham en aften på Vesterbro i København. Den ti år ældre billedkunstner Eske Grath tog den unge sangerinde Oh Land med storm, da hun fik øje på ham, og så var hun ellers solgt.

"Pludselig kom den her høje, flotte mand ind, iført blå regnfrakke og høj hat. Der var lidt H.C. Andersen over ham, det var, som om han var fra en anden tid, og jeg husker, at jeg tænkte, 'det var den flotteste mand, jeg nogensinde har set!' Eske er ikke klassisk smuk overhovedet, der var bare en ekstrem varme omkring ham, og jeg tænkte: 'shit, ham bliver jeg bare nødt til at sige hej til'," siger Oh Land i et stort interview med Alt for damerne.

LÆS OGSÅ: Oh Land: 'Sådan gik jeg ned med stress'

Herefter er kærligheden gået slag i slag, og den flyvske Oh Land er i dag i den grad påvirket af Eske Kaths rolige tilgange til livet. Parret blev i august gift på netop Vesterbro, hvor det hele startede og med efterfølgende fest i det gamle elefanthus i Zoologisk Have. Frieriet skete fem minutter inden, Oh Land skulle af sted i en taxa for at tage på to måneders turné, og svaret var selvfølgelig et klart ja, for han er alt, hun har brug for.

"Eske har altid været meget opmuntrende og forstående. Er man sammen med en anden kunstner, er der en gensidig forståelse for, hvor vigtig kunsten er. Og det har vi helt klart været. Nu, tror jeg, er vores forhold blevet sådan, at vi sætter hinanden som det vigtigste i vores liv," siger Oh Land i interviewet.

LÆS OGSÅ: Jodie Foster: ’Jeg troede ikke kvinder måtte instruere’

Parret har siden 2010 boet i bydelen Brooklyn i New York, og forlovelsen har varet et års tid, inden Oh Land og Eske Grath altså blev gift denne sommer.