INTERVIEWS

Pernille Aalund: Kvalitet betyder meget for mig

Læs, hvorfor direktøren og foredragsholderen går klædt som hun gør

Har du items i dit klædeskab, du aldrig kunne finde på at smide ud? Det har Pernille Aalund. For når hun shopper, satser hun på livstidsinvesteringer og ting, hun kommer til at holde af.

Innovationsdirektør Pernille Aalund er 50 år, forfatter, foredragsholder og tidligere studievært på Q TV. Vores alle sammens primetime-kvinde. Hun har i de seneste ti år arbejdet i Aller Media A/S og sidder nu på posten som innovationsdirektør.

INs Journalist Gita Femhøj har snakket med hende om stil, arbejdsklæder og kvalitet.

Hvad betyder mode og kvalitet for dig?

"Kvalitet betyder meget for mig. Når jeg shopper, går jeg efter det, der holder i mange år. Jeg har stadig en del Chanel fra 80erne. Det er jo en livstidsinvestering, og min datter elsker mig for det. En gammel klassiker er en ven for livet. Jeg går efter mode, der holder, og det er for mig lig med god kvalitet."

Hvordan præger det liv, du lever, din stil?

"Når jeg ikke er på arbejde, går jeg meget afslappet klædt, der er det jeans, tørklæder og store striktrøjer. Man kan sige, at jeg går fra stiletten til gummistøvlen. Jeg er meget bevidst om, at jeg skal kunne alle funktioner, og det klæder jeg mig efter. Jeg rejser meget i mit job, og førhen, hvor jeg brugte bukser og jakke, var det meget besværligt at pakke. Nu har jeg 12 workdresses, som jeg skifter imellem. Næsten alle min kjoler er fra Stasia, der får jeg dem syet efter mål, så de sidder perfekt."

Hvilke signaler vil du gerne sende med den
måde, du klæder dig på?

"Jeg vil gerne udtrykke styrke og femininitet. Jeg er stolt af at være kvinde. Jeg har en høj stilling, hvor jeg skal træffe mange beslutninger i en mandedomineret verden, og det er vigtigt for mig, at jeg igennem min
femininitet også udstråler selvsikkerhed. For mig ligger styrken i det enkle. Jeg er ikke til blonder og blomster, så bliver jeg for sød at se på. Det er vigtigt, at jeg skaber en kontrast til mit udseende, og det gør jeg bedst med de enkle stilede kjoler."