INTERVIEWS

Plateausålen får kvinders ben til at se tykke ud

Har du også for længst taget plateauskoen til dig og nyder de ekstra centimeter, som en høj sål giver dig, så falder denne dom over skoene sikkert ikke i god jord hos dig

Plateausko er blevet spottet på stort set enhver berømthed på den røde løber de sidste fem år, og platformen under forfoden er ikke just blevet mindre og mindre med årene

Har du også for længst taget plateauskoen til dig og nyder de ekstra centimeter, som en høj sål giver dig, så falder denne dom over skoene sikkert ikke i god jord hos dig.

Sagen er nemlig den, at nogle de største skodesignerne og stylister nu siger, at de høje plateausåler faktisk ikke gør noget godt for kvinder. Det skriver Vogue.com

"Jeg synes, at de store og lidt klodsede såler gør, at du ser tykkere ud," siger den britiske skodesigner Tabitha Simmons til Vogue.

Læs også, hvorfor du gerne må shoppe amok

Italienske Paola Bay, der står bag luksusskomærket Zoraide, er helt enig.

"Platformen synes at forstørre den nederste del af vores kroppe," siger hun til Vogue.

Skomoden i 2013 peger da også i retningen af almindelige stilletter uden plateau.

"De tynde skosåler har et nydeligere udtryk og fremhæver de feminine kurver på ben og ankler," siger Sandra Choi, der er kreativ direktør hos luksusbrandet Jimmy Choo, til Vogue.

Du skal altså tilsyneladende være overordentlig glad for at få ekstra højde, uden at skulle balancere på 10-12 centimeter hæl i en almindelig stiletsko, hvis du fortsat skal sværge til plateauskoene i det nye år.

Du går som en mand
En af verdens allerstørste og mest respekterede skodesignere har da også sin helt egen mening om de store plateausko og henviser til, at plateauskoene giver et maskulint look.

"Jeg skaber udelukkende sko med tynde såler. De forvandler måden en kvinde går på. På store platforme, går hun som en lastbilchauffør, men i mine sko, går hun som en ballerina," siger Manolo Blahnik til Vogue.

Pssst...Se ti klassiske udsalgsfund, du ikke går galt i byen med