INTERVIEWS

Powerkvinde på Roskilde Festival: Arkitekt Nikoline Dyrup Carlsen

Roskilde Festival boomer af powerkvinder. Mød her arkitekt Nikoline Dyrup Carlsen der driver firma med bæredygtige principper.

Bæredygtig bar på Roskilde Festival

Udtjente lagner fra Forende Dampvaskerier, aflagte t-shirts og stole på vej til udsmidning – det hele har fået nyt smukt liv som luftige patchworkmaterialer i hænderne på kunstgalleriet V1 Gallery og arkitekterne fra Spacon & X (ja, udtalen bliver næsten som ’bacon & eggs’).

Sammen har de skabt et pastelfarvet legetelt for voksne, som skal fungere som VIP-bar og lounge for Tuborg på årets Roskilde Festival.

LÆS OGSÅ: 5 ting du kan glæde dig til på Roskilde Festival 2019

Pssst... Baren er farvet med naturlige farver. Den lyserøde er f.eks. rødbede. 

Powerkvinde på Roskilde Festival

En af designerne bag Tuborgs VIP-bar er arkitekt fra design- og arkitetfirmaet Spacon & X's Nikoline Dyrup Carlsen, der har arbejdet på ’legeteltet’ i 3-4 måneder. Hun driver virksomheden ud fra principper om bæredygtighed, hvor de arbejder med cirkularitet.

LÆS OGSÅ: Roskilde Festival til kamp mod klimasvin og overforbrug

Den bæredygtige tankegang har hun og hendes samarbejdspartnere ført videre til baren på Roskilde Festival, som består af naturlig farve og genbrugsmaterialer. Nikoline er kommet på Roskilde Festival igennem 24 år, så festivalen står hende nær. Særligt betyder den gode musik, sammenholdet og kvalitetstiden med gode mennesker meget for festivaloplevelsen.  

LÆS OGSÅ: Sådan lever du bæredygtigt på festival

VIP-bar af gamle lagner 

Arkitekt Nikoline Dyrup Carlsen (t.v.) og hendes partner hos firmaet Spacon & X sammen med kunstnerne Frederik Nystrup-Larsen & Oliver Sundqvist (t.h.) fra kunstgalleriet V1Gallery. Sammen har de skabt et poetisk, pastelfarvet legetelt til VIP-baren hos Tuborg ud af gamle lagner på Roskilde Festival. 

LÆS OGSÅ: De kommer på Roskilde Festival 2019

Læs mere om: