INTERVIEWS

Q&A med Helle Vestergaard Poulsen

Vi har mødt designer bag Anni Lu, Helle Vestergaard Poulsen, til en snak om smykker

Hun er uddannet grafiker og har arbejdet som assisterende art director på reklamebureauer, inden hun startede som art director i magasinbranchen for 16 år siden. Helle har arbejdet på flere mode- og livsstilsmagasiner og opsagde sit job som Creative Director sidste år for at fokusere 100 procent på Anni Lu

HVOR STAMMER NAVNET FRA?

– Min mor, som jeg desværre mistede for lidt over et år siden, hed Anni. Der er så meget fra min mor i Anni Lu. Jeg er vokset op i et hjem, hvor hun (og min mormor) altid sad med noget kreativt i hænderne, og jeg deltog aktivt. Min mor har været en stor hjælp og sparringspartner, da jeg startede Anni Lu, og jeg er stolt af, at jeg på denne måde kan føre hendes navn videre. Lu kommer fra min datter Luella. Det er det barnlige element. Og det, der giver navnet en lidt mere international lyd.

HVORDAN BEGYNDTE ANNI LU-UNIVERSET?

– Det begyndte efter en inspirerende snak med Cecilie Kølpin, der ejer butikken Lot#29 i Gothersgade i København. Og en rejse til Paris. Jeg var meget inspireret efter den tur, og Cecilie havde nok plantet et lille frø.

HVORDAN SER EN NORMAL ARBEJDSDAG UD?

– I starten producerede jeg alt selv, nu bruger jeg tid på at maile med primært hende, der står for hele min produktion, samt med salgsagenter. Jeg er også ved at lægge sidste hånd på de styles, der kommer i butikkerne til april.

LÆS OGSÅ: Maria Gerhardts fire bedste bøger

HVOR FÅR DU INSPIRATION FRA?

– Jeg tager udgangspunkt i, hvad jeg selv kan lide. Jeg elsker farver og bliver fx inspireret af catwalken. Jeg har altid været glad for detaljer. Det er sidste overskud i et design. Jeg er også inspireret af Isabel Marant. Hun er vildt dygtig til at sammensætte farver og mønstre. Og så elsker jeg at kigge på Navajo-folket og de farvesammensætninger og mønstre, der er brugt i deres univers af dragter og smykker.

HVORDAN BESKRIVER DU DIN SMYKKESTIL?

– Spinkel, delikat, petit, jo mindre, jo bedre, guld, guld, guld og skønne farver, der får det hele til at leve. Jeg kan godt lide at have mange smykker på, uden at det ser ud af meget. Og jeg blander mange forskellige designere for et helt personligt look.

HVORFOR FOKUSERER DU PÅ PERLER?

– Jeg prøvede at finde et alternativ til kuglekæden. Perler findes i mange forskellige størrelser og farver, og mulighederne er uendelige. Jeg bruger også mange ædelstene og krystaller i mine design. Det er som at sidde i en slikbutik og lege. Det er sjovt, og jeg har svært ved at begrænse mig.

ANNI LU SMYKKER

PR

ANNI LU, INDIANA BRACELET 06 - HEART LINE BUTTERFLY 14K GOLD BRACELET  - ASYM BRACELET ECRU

Anni Lu armbåndende hitter stort i øjeblikket blandt danske kvinder. Shop og find smykker på hendes webshop på annilu.dk

 

 

Læs mere om: