INTERVIEWS

Q&A med Sophie Bille Brahe

Sophie Bille Brahe formår at skabe unikke smykker i et både poetisk, feminint og enkelt design - læs om hendes univers her.

Hvad er visionen bag dit smykkeunivers?

– Det er kvalitet og en poetisk tilgang. Mine smykker skal være nogle, man har lyst til at investere i og have længe. Det er vigtigt for mig, at mine smykker er nogle, man har lyst til at videregive, så de igen kan få deres egen historie.

Hvad inspirerer dig?

– Jeg bliver inspireret overalt i mine omgivelser. Inspiration er svært at forklare – det er noget, som ikke rigtig kan defineres, men svæver omkring mig. Jeg bruger mit eget liv og min families historie. Derudover har jeg også en tendens til at dagdrømme en masse, og det er i disse drømme, mine motiver bliver født.

LÆS OGSÅ: Sundt brød uden mel

Hvorfor har du valgt at arbejde med perler i din kollektion?

– For mig handler det om at arbejde med materialer af god kvalitet, som perler og diamanter. Beslutningen om at arbejde med perler kom, da jeg fik min søn. Min mor gav mig en perlekæde, som hun havde fået foræret af min far. Jeg har aldrig været specielt betaget af perler før, men pludselig repræsenterede de en stor værdi for mig. Måden, et sandkorn finder sin vej ind i en muslingeskal, hvorefter smukke små perler begynder at gro indeni, var noget, jeg fandt meget tiltalende. Samtidig indså jeg, at perler var en smule ‘old fashioned’ – de havde brug for et twist for at blive spændende igen.

Hvilken historie vil du gerne fortælle med dine smykker?

– Mine smykker har altid en poetisk tilgang, men bærer ikke på en bestemt historie. Hvis et smykke har en historie, skyldes det ofte, at det er gået i arv gennem generationer. Et smykke er mere med til at fortælle en historie om en og udtrykke ens personlighed.

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab: Josephine Bergsøe

Hvem er kvinden, du designer til?

– Jeg skaber smykker baseret på, hvad jeg selv ønsker at have på. Derudover designer jeg for kvinder, der er selvsikre i deres stil og ikke tillader sig selv at blive dikteret af moden.

Hvordan er din designproces?

– For mig handler det om at lege med former, ligesom jeg ofte isolerer mig omgivet af, hvad der inspirerer mig, og derudfra udvikler et univers. Som da jeg for syv år siden skabte Croissant de Lune (en af hendes signaturøreringe, red.). Jeg boede på det tidspunkt i Paris og sad en dag og rykkede rundt på nogle diamanter. En dag lagde jeg diamanterne på en linje, så de fulgte ørets naturlige kurve. Linjens udtryk mindede mig om en halvmåne, og derved var et nyt univers skabt. Jeg er generelt meget inspireret af refleksionerne fra ædelstene og guld, som altid har et poetisk og fortællende element i sig. Ud over at jeg gerne fortsætter med at udvikle mine stilarter, er det vigtigt for mig, at man kan sætte mine smykker sammen.

Se Sophie Bille Brahes smukke smykker lige HER.