INTERVIEWS

Rasmus Botofts 10 leveregler

Skuespiller Rasmus Botoft er særligt kendt for sin rolle i DR’s satireshow ‘Rytteriet'. Her deler han sine 10 bedste bud på det gode liv!

Du kender ham nok bedst som den ene af snobberne i DR’s satireshow ‘Rytteriet’, men Rasmus Botoft er meget mere end en pastelklædt fattigfnyser. Han har i mange år stået på scenen hos Det Kongelige Teater, og fra den 22. september kunne du opleve ham i komediefilmen ‘Swinger’, hvor hans rolle krydrer sexlivet med en swingerklub. Her deler han sine 10 bud på det gode liv. 

10 leveregler fra Rasmus Botoft

1. Tag aldrig hinanden for givet. Overrask din elskede. Dans med din elskede, elsk med din elskede. Del en flaske champagne. Kys hinanden dagligt. Giv hinanden plads og rum. Vær sårbare sammen​.

2. Pas på med alt for mange vaner og faste rutiner i hverdagen. Gør noget andet, end du plejer. Tag noget andet tøj på. Er alt dit tøj sort, så tag en gul trøje på. Tag grønne bukser på og se, hvad der sker med dig og dine omgivelser. Sker der ikke en skid, så tag bukserne af og se, hvad der så sker.

​3. Stop op indimellem. Er du der, hvor du gerne vil være? Omkring jul og nytår og ved sommerferietid tænker jeg altid: ‘Rasmus, hvad er der sket siden sidste år? Hvad skal der gerne ske i det kommende år? Er der projekter i den kommende tid, der giver dig ondt i maven?’. I så fald så find ud af hvorfor, og om det er mavepinen værd.

4. Svøm i havet, så ofte du kan. Vores lille bondeland er omgivet af vand til alle sider, så hop ud i det, hver gang chancen byder sig. Jeg elsker at bade, og jeg har det altid lige lidt bedre efter en tur i havet.
LÆS OGSÅ: Jodie Foster: ’Jeg troede ikke kvinder måtte instruere

​5. Brug naturen generelt. Gå en tur i skoven eller løb i den friske luft. Sæt dig et roligt sted og kig på havet og dets bevægelser. Det kan have en meget beroligende og healende effekt.

6. Sluk den skide mobiltelefon eller lad den ligge derhjemme med vilje. Vi lever i en heftig tid, hvor vi oplever så meget hele tiden og kan følge med i, hvad der sker i hele verden altid. Med al den aktivitet og alle de oplysninger er det vigtigt med noget, der trækker den anden vej. 

7. Hold din kæft ind-imellem. Det gør jeg. Mange mennesker snakker alt for meget. Tag en dag, hvor du sparer på ­ordene. Det sætter tankerne i gang.

​8. Brug dine penge og vær aldrig nærig. Du skal ikke sætte dig i voldsom gæld, men heller ikke være bange for at bruge dine penge. Giv den gas. Giv god vin til dine venner. Giv god vin til dig selv. 

9. Flyv noget mere. Jeg slapper af i en flyvemaskine, for ingen kan få fat i dig. Jeg elsker at rejse.

10. Få overskud til andre mennesker. Hvis du mærker træthed i forhold til andre og får misantropiske tanker, så pas på. For det er i relationen til andre levende mennesker, at man selv lever.

LÆS OGSÅ: Sofie Jamas 10 leveregler

Læs mere om: