INTERVIEWS

Regnbuebarnet Josephine Skriver kæmper for LGBTQ-rettigheder

”Kærlighed er kærlighed”. Sådan lyder budskabet fra den danske topmodel Josephine Skriver, der ud over at stå foran kameraet også arbejder aktivt for, at homoseksuelle skal have samme ret til at starte en familie som alle andre.

Den danske Victoria's Secret-model Josephine Skriver bruger sin tid på langt mere end at posere foran kameraet. Som reagensglasbarn af en lesbisk mor og en homoseksuel far kæmper den 24-årige model i dag for at give stemme til de millioner af børn med homoseksuelle forældre, som hver dag møder manglende forståelse overfor deres familiekonstruktion – de såkaldte regnbuefamilier. Det gør hun blandt andet gennem den amerikanske organisation Family Equality Council, der forbinder, støtter og repræsenterer de tre millioner forældre i USA, der er lesbiske, bøsser, biseksuelle, transseksuelle eller queers samt deres seks millioner børn. Som ambassadør for organisationens Outspoken Generation Program er hun i dag med til at udbrede budskabet om, at homoseksuelles ret til at blive forældre skal anerkendes på lige fod med heteroseksuelles. Samtidig slår hun et stort slag for, at regnbuebørn skal være stolte af det valg, som deres forældre har taget for at få dem.

- Jeg har altid være super stolt af mine forældre, lyder det fra Skriver, da hun bliver udnævnt som ambassadør.
- Nu er det vigtigt for mig at bruge min stemme til at hjælpe verden med at forstå og blive mere åbensindet overfor LGBTQ-familier.

LÆS OGSÅ: Snyd dine læber større med makeup

HVORDAN KAN KÆRLIGHED VÆRE FORKERT?
Som ambassadør for Family Equality Council rejser Josephine Skriver i dag verden rundt for at give stemme til den sag, som hendes hjerte altid har brændt for, og som hun bruger sin personlige historie til at gøre opmærksom på.

- Jeg håber, at jeg kan skabe opmærksomhed omkring hvor fantastiske og kærlige forældre og medlemmer af LGBTQ-fællesskabet kan være. Hvem de elsker, gør dem ikke mindre i stand til at opfostre fantastiske mennesker. Jo mere, at folk indser, at min egen og andres opvækst var sund og positiv, jo tættere vil de komme på at forstå, at kærlighed i en LGTBQ-familie ikke er forskellig fra den, som de selv kender til, fortæller hun til i-D Magazine.

Samtidig stiller hun et kritisk spørgsmål til dem, som er imod, at homoseksuelle stifter familie.

- Mit spørgsmål til de mennesker vil simpelthen være: Hvordan kan det, at elske et andet menneske, med et ønske om at stifte familie nogensinde være forkert? Kvinde eller mand… kærlighed er kærlighed, og hjertet vil have, hvad hjertet ønsker. Barnet eller børnene i den slags familier er ikke ofre eller nogen, som det er synd for, for vi er ligesom alle andre børn – vi vil have kærlighed af forældre, som gerne vil dele den.

 

OM JOSEPHINE SKRIVER

  • Født Josephine Skriver Karlsen den 14. april 1993 i København
  • Reagensglasbarn af lesbisk mor og homoseksuel far
  • Opdaget af Unique Models som 14-årig
  • Debuterede som model under New York Fashion Week i 2011
  • Blev udnævnt til Victoria’s Secret Angel i februar 2016
  • Er ambassadør for Family Equality Councils program Outspoken Generation Program
  • Kampagnemodel for Mads Nørgaard x AIDS-fondets limited edition t-shirt
Læs mere om: