INTERVIEWS

Röd Studio: Vi vil gerne hive folk væk fra forbrugersamfundet

Velkommen i værkstedet! Kom med indenfor hos duoen Röd Studio, hvis tæpper blandt andet indgår i designeren Nicholas Nybros kostumer, og har været udstillet både herhjemme og i Belgien og London.

Röd Studio byder dig velkommen i værkstedet

Bag designerduoen Röd Studio står Anne Louise Rasmussen (f. 1990) og Maja Marie Halling Rasmussen (f. 1989), der sammen blev uddannet fra Kunstakademiets Designskole med speciale i tekstildesign i 2016. Gennem det sidste år har deres farverige, kubistiske og humoristiske tæpper været udstillet både herhjemme og i Belgien og London.

Hvordan vil I beskrive jeres kunst?
Vi laver håndtuftede tæpper i abstrakte former og voluminøse udtryk, hvor vi kombinerer gammel, analog teknik med nye teknikker for at give tæpperne et personligt og unikt præg. Fx broderer vi ind i tæpperne og lader dele af tæppets bund bestå af folie. Vi samarbejder også med beklædningsdesignere som Nicholas Nybro, som har inkorporeret vores tekstiler i sine kostumer til DR’s julekalender 2018.

Hvordan startede I?
Vi begyndte at arbejde sammen på designskolen, da vi begge elsker det taktile og godt kan lide at nørde i dybden – og fordi designverdenen til tider kan være ensom, og vi begge godt kunne bruge en sparringspartner. I stedet for at sidde med de små beklædningstekstiler havde vi brug for at komme op i skala og lade vores design tiltrække sig mere opmærksomhed, hvilket vores tæpper kunne.

LÆS OGSÅ: 10 moderegler, du skal bryde – hvis du tør

Hvor finder I jeres inspiration?
Picasso og den tids kunstnere er interessante for os, da de arbejdede meget med assemblage- og collageteknikker i en vekselvirkning mellem 2D og 3D, så rummelighedsfornemmelsen bliver udfordret. Vi arbejder med forskellige længder i tæpperne, så det giver rummelighed, selv om det er 2D. Vores formsprog henter vi fra det kubistiske univers, da det har en naivistisk tilgang til form, som passer til vores teknik. Desuden rejser vi ud for at få inspiration og direkte ideer til æstetiske universer.

Hvordan er jeres kreative proces?
Vi rejser ud sammen, da vi gerne vil udfordre os selv og den skandinaviske æstetik, som kan være meget steril. Marrakesh er et inspirerende sted for os, da byen rummer et miks af det smukke og humoristiske.

Hvad vil I med jeres kunst?
Det er vigtig for os at designe ting, der har en emotionel værdi, så det hiver folk væk fra forbrugersamfundet. Vi tror, at den analoge tilgang til design er en kvalitet i sig selv, da vi oplever, folk har en trang til at løsrive sig fra det digitale. Vores tæpper er håndgribelige, og folk skal røre ved dem for at finde ud af, hvad det er. Desuden reagerer de ofte med smil og bliver positivt stemt, da de oplever vores univers som humoristisk. Det er en stor drivkraft for os.

Se mere på Instagram: @roed.studio

Læs mere om: