INTERVIEWS

Sandstone – de deler blod og business

Jesper K. Hansen havde egentlig en miljøvirksomhed, men hans egen allergi fik ham til at gennemgå hustruens og døtrenes makeup. Nu arbejder alle fem sammen i Sandstone.

Sandstone Scandinavia blev til i 2015. Da Jesper K. Hansen fik parfumeallergi, gennemgik familien alle produkter, og da de nåede til døtrenes makeup, var det tydeligt, at der var plads til forbedring. I dag er hustruen Joan og de tre døtre også involverede i Sandstone.

Her kan du læse om deres oplevelse med at arbejde sammen med deres allernærmeste.

LÆS OGSÅ: VIDEOGUIDE | Ny dansk makeup, Sandstone, giver smukke bryn – helt uden kemi

Hvem arbejder sammen i virksomheden?
Joan: Vi arbejder sammen på fuld tid. Vores tre døtre, Sofie, Caroline og Pernille, hjælper til efter skole og studier.

Hvor lang tid har I arbejdet sammen?
Jesper: Vi har tidligere haft en anden virksomhed, så vi har arbejdet sammen siden 2004.

Hvad er styrken ved at være i familie – og dele arbejdsdag?
Jesper: At man kender hinanden virkelig godt. Der er mange ting, man ikke behøver at diskutere, fordi vi ved, hvordan hinanden tænker. Derudover giver det en god gensidig forståelse for de mange timer, der bruges på arbejdet.

Hvad er det svære ved at sidde til familiemiddag sammen, når man har tilbragt hele ugen sammen, eller når man er uenige om en opgave?
Joan: Arbejdet er en passion, og vi taler gerne om det – også over aftensmaden. Når vi ikke er enige, kan bølgerne godt gå højt. Det er positivt, for det beviser, at vi begge brænder for sagen. Men vi ved efter mange års samarbejde, at uenigheder jobmæssigt ikke skal tages med hjem. Det er vi gode til at lade ligge til dagen efter. Det er også vigtigt, at vi hver har selvstændige interesser. Input fra andre er ekstremt vigtigt, hvis ikke man skal få skyklapper på.

Taler I arbejde til familiearrangementer?
Joan: Vi taler arbejde ret ofte, også til familiearrangementer, men vi er opmærksomme på, at det ikke må fylde alt. Det er klart, at det i nogle sammenhænge ikke er passende – familie og venner ville jo løbe skrigende væk, hvis de skulle høre på os hele tiden.

Hvad vil I råde andre til at afklare, hvis de overvejer et familieforetagende?
Jesper: Man skal være ærlig om, hvad man forventer fra start. Rollefordelingen skal være tydelig – fx hvem henter børn. Hvis man har andre ansatte, er det vigtigt at have dem med i ‘familien’.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER