INTERVIEWS

Sargossa | Q&A med chefdesigner Nanna Liv

Nanna Liv har med stor succes skabt et skobrand, hvor der både er fokus på det eksklusive og smukke design og på komforten

Hvad inspireres du af, Og hvordan inkorporerer du inspirationen i dine design?

Jeg bliver inspireret af indtryk fra min hverdag. Det kan være alt fra noget visuelt til en følelse, en stemning eller noget arkitektonisk. Alle indtryk skaber fundamentet for et moodboard med ord, billeder og materialer, som jeg herefter laver de første skitser udfra. 

Hvad er historien bag denne kollektion? 

Min A/W 2015-kollektion er inspireret af 1960’ernes glamour og newyorker-jazz på en kold vinterdag.

Hvordan adskiller denne kollektion sig fra tidligere kollektioner? 

A/W 2015 er min tredje kollektion. Jeg har virkelig forsøgt at udfordre mig selv og valgt at arbejde i nogle af de fineste og dyreste skind og metervarer. Det har gjort både processen og resultatet mere komplekst. Eksempelvis har den grå pytonstøvle Chase været en lang rejse, da jeg har villet have en helt specifik struktur og ønskede en speciel syteknik. Det minder mig om, at hver en forhindring blot skal ses som en udfordring. 

LÆS OGSÅ: IN guider til sensommer-styles

Hvilke af efterårets tendenser vil du fremhæve? 

Efterårstendensen fra London Fashion Week var helt klart et mix af 1960’erne og 70’ernes ladylike-chic med knald på volumen, frynser og pels. Jeg er meget optaget af mixet af 60’er-ladylike og nutidens kvinde. Jeg er vild med fokusset på det feminine fra 60’erne, som er nytænkt og tilpasset til nutidens kvinde.

Hvad håber du på at opnå med dine design? 

At kvinder får øjnene op for, at de kan få sexede og stilfulde stiletter, som også er behagelige at have på, og som oser af luksus. At de ikke behøver gå på kompromis med hverken komfort eller stil, når de skal gå i stiletter.

Hvad holder du særligt af ved at være designer? 

At skabe noget fra ingenting. At se, hvordan en skitse udvikler sig gennem hver fase og ender med at være et produkt, som kunderne kan lide. Jeg elsker at udfordre mig selv og sætte noget i gang, som jeg måske ikke er sikker på kan lade sig gøre. Jeg holder også meget af processen med at finde løsningerne, der gør, at jeg til sidst har et produkt, som jeg er tilfreds med.

Hvad er den største udfordring i dit job som designer? 

Min mission er at skabe stilfulde og komfortable stiletter som et luksusprodukt. Det er altid en udfordring at få de to ting til at gå hånd i hånd, og det kræver mange eksperimenter, førend det lykkes. Jeg får et specielt forhold til alle styles, men jeg kan ikke det hele og er nødt til at lave nogle fravalg, så kollektionen er skarp og har en veldefineret identitet. Det er heller ikke altid let.

Se de smukke stiletter fra Sargossa i galleriet.

Sargossa sko

LÆS OGSÅ: Lag-på-lag | IN guider til et stilfuldt og behageligt efterår