INTERVIEWS

Selina Juuls 10 leveregler

Hun er landets ubestridt største ildsjæl mod madspild og har gennem 11 år stået i spidsen for den prisvindende forbrugerbevægelse Stop Spild af Mad, der samarbejder med både EU, FN og prinsesse Marie. Her deler Selina Juul sine 10 leveregler.

10 leveregler fra Selina Juul

1. Stop madspild. Spis op i dit køleskab og din fryser. Indfør ugentlige restedage. Køb ikke ind på tom mave. Og pas på ikke at ophobe UFO’er – Uidentificerede Frosne Objekter – i din fryser.

2. Stop overforbrug. Vi køber ting, som vi ikke har brug for, med penge, som vi ikke har, for at imponere mennesker, som vi ikke kan lide. Og jo flere ting du ejer, desto flere ting ejer dig. 

3. Tag kontrol. Hvis du ikke tager kontrol over dit eget liv, tager andre det.

4. Vær bevidst om, hvordan du virker på andre. You never get a second chance to make a good first impression.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

5. Bevar din integritet. Har du, ligesom mig, mange tusinde følgere på sociale medier, så bevar din saglighed. Privatlivet er privat. På sociale medier kan du aldrig være privat. Når det først er på internettet, forbliver det på internettet. 

6. Indfør digital disciplin. Brug dine sociale medier i stedet for at lade dine sociale medier bruge dig. Din tid er kostbar – lad dig ikke suge ind i ligegyldigheder og digitalt drama. Brug dine sociale medier som redskab til at formidle et intelligent budskab.

LÆS OGSÅ: Pelle Hvenegaards 10 bud

7. Pas på mental forurening. Lav en fast tradition: Start din dag med at få nyheder fra ægte nyhedsmedier og ikke fra sociale medier. Læs f.eks. Berlingske, Politiken, Information, DR, TV 2 News, Børsen, BBC eller CNN. Pas på clickbait, populisme og fake news på sociale medier. De skaber mental forurening og gør befolkningen dummere.

8. Skab konstant udvikling i dit liv. Gør du altid, præcis som du plejer, vil du opnå præcis dét, du altid har opnået. Menneskelivet er kort, og vi skylder os selv konstant at udvikle os og vokse. 

LÆS OGSÅ: Mette Bocks 10 leveregler

9. Du er, hvad du tænker. Dine tanker skaber dine handlinger, og dine handlinger skaber dit liv. Du kan ikke altid påvirke livet – men du kan altid påvirke dine tanker, og den måde du opfatter livet på. Og det er dit ansvar, om det er positivt eller negativt.

10. Lev livet, inden det er for sent. Tænk, hvis du sidder som 90-årig og kigger tilbage på dit liv og tænker: ‘Jeg skulle havde gjort dét og dét, jeg skulle havde oplevet dét og dét – og nu er det alt for sent’. Gør tingene, mens du kan. Oplev, mens du kan. Lev, mens du kan. For lige pludselig er det for sent.

Læs mere om: