INTERVIEWS

Siri Tollerød fravalgte modellivet på toppen – Dét her betyder mere

Siri Tollerød er en af Norges mest kendte modeller. Hun arbejdede med alle de store internationale modehuse, indtil hun for fem år siden – som kun 25-årig – selv valgte at gå på pension som fuldtidsmodel for at læse på universitetet i Oslo. Ind imellem studierne og livet som småbarnsmor siger hun stadig ja til modelopgaver – som den, du har kunne nyde på INs magasinsider.

Siri Tollerød har arbejdet med alle de store internationale modehuse, men i dag er det datteren Louise, der har førsteprioritet i hendes liv.

Selvom hun har lagt modellivet på hylden, har hun alligevel kunne opleves i IN. Se nogle af billederne herunder, og blive klogere på topmodellen, der valgte en anden vej.

Rundt om Siri Tollerød

Du har arbejdet med de største navne i modebranchen. Hvem har gjort særligt indtryk på dig?
Jeg har mødt mange skønne og kreative mennesker, men jeg er særlig inspireret af Karl Lagerfeld og Alber Elbaz.

Siri Tollerød på catwalken under modeugerne

Hvem er dit modeikon?
Audrey Hepburn. Jeg elsker, at hun altid var så elegant og chik.

LÆS OGSÅ: Maria Lucia svarer på 13 anderledes spørgsmål

Hvad er du mest stolt af?
I mit privatliv er det min datter, Louise. Arbejdsmæssigt er det at have arbejdet med så mange dygtige fotografer og designere og været med i flere shows, end jeg kan tælle.

Siri Tollerød i modeserie i IN. Foto: Jakob F.S

Hvad ligger på dit natbord?
Vi er lige flyttet ind i et nyt hus, så jeg har ikke noget natbord! Men ellers ville det være en lampe, en bog, babyalarm, læbepomade og håndcreme.

Hvad laver du på en regnvejrsdag?
Jeg pakker Louise og mig selv godt ind i regntøj, og så går vi en tur. Når vi kommer hjem, er hun klar til en lille lur, og så kan jeg også tage en slapper. Om aftenen laver jeg te og ser en film med min mand. Han er filmnørd og er dygtig til at vælge noget godt.

Siri Tollerød i modeserie i IN. Foto: Jakob F.S

Hvad er der altid i dit køleskab?
Æg, æbler, hytteost, yoghurt, gulerødder og frisk chili.

LÆS OGSÅ: Model Vincent Beier: Det skal være slut med 'hans' og 'hendes'

Hvordan forkæler du dig selv?
Efter jeg er blevet mor, har jeg ikke så meget tid til mig selv, så forkælelse er at have tid til en omgang massage eller en ansigtsbehandling – eller at spise middag eller drikke drinks med mine venner.

Hvad er dit yndlingssted?
Jeg elsker Italien! Maden, vinen, menneskene, og alle de små byer er bare helt vidunderlige.

Siri Tollerød i modeserie i IN. Foto: Jakob F.S

Du har 10 minutter til at gøre dig klar – hvad tager du på?
Jeans og en skjorte sammen med en blazer eller en læderjakke. Sneakers eller støvler og min elskede Chanel-taske. Jeg reder mine øjenbryn, tager blush og lipgloss og en smule parfume på. Hvis jeg har 10 sekunder ekstra, får mine øjenvipper lidt mascara, inden jeg stryger ud ad døren.

Hvornår har du sidst grædt?
Jeg tror, det var, da vi tog det sidste billede til modeserien (i IN, red., Se billedet herunder)!

Siri Tollerød i modeserie i IN. Foto: Jakob F.S

Hvem vil du helst en tur i sommerhus med?
Jeg har aldrig kendt min farmor, som døde, før jeg blev født. Det ville være fantastisk at tage hende med til mit sommerhus og lære hende at kende.

LÆS OGSÅ: Amanda Collin: Nyudsprynget superstjerne

Hvad er dit bedste tip til at pakke kuffert?
Planlæg dine outfits og tag ting med, der kan dresses op eller ned. Hav altid en sort kjole og et par pumps, et par gode jeans og en bluse eller T-shirt med – så har du altid noget at tage på.

Siri Tollerød på forsiden af IN. Foto: Jakob F.S

Du gik på modelpension ret tidligt – hvorfor?
Da jeg flyttede hjem til Norge, havde jeg boet i New York i fem et halvt år og inden da et år i Milano. Jeg savnede min familie og mine venner, og jeg havde arbejdet rigtig, rigtig meget – 10 sæsoners modeuger! Jeg havde brug for en pause, og jeg havde altid drømt om at læse på universitetet, så det var det rigtige tidspunkt for mig.

Hvad drømmer du om?
Lige nu er jeg mest optaget af at være den bedste mor, jeg kan. Der er mange nye ting at lære og forstå, når man får børn. Jeg vil bare være der for Louise, så min karriere er ikke en prioritet lige nu. Jeg vil dog godt indrømme, at jeg er en nørd, når det gælder hudpleje, og jeg ville elske at udvikle min egen skønhedsserie på et tidspunkt.

Siri Tollerød i modeserie i IN. Foto: Jakob F.S

Blå bog: Siri Tollerød

  • Født 18. august 1987 i Norge.
  • Blev opdaget som model i 2006, og efter gymnasiet flyttede hun til Milano og siden New York, hvor hun for alvor slog igennem som model og bl.a. arbejdede for Prada, DKNY, Dolce & Gabbana og Alexander McQueen.
  • Som 25-årig stoppede hun karrieren som fuldtidsmodel og flyttede hjem til Oslo for at læse på universitetet. Hun har dog stadig modeljob indimellem – bl.a. i IN.
  • Hun er gift med Martin Steffensen og mor til en lille pige, Louise.

LÆS OGSÅ: Caroline Fleming: Der er mange, der tror, at mit liv er nemt

Læs mere om: