INTERVIEWS

Teaterdirektør Anna Malzers 10 leveregler

Sæt dig på bænken ved siden af et fremmed, ældre menneske og tal med vedkommende – det lærer én om livet. Sådan lyder det fra teater Mungo Parks teaterdirektør, Anna Malzer, der her deler sine 10 leveregler.

1. Sig nej. Hvis min mavefornemmelse er dårlig, så lytter jeg ikke til, hvad andre mennesker siger om prestige, penge og praktikaliteter. Jeg har fulgt noget så banalt som mit hjerte, og det har vist sig, at det gode kommer til den, som venter.

2. Vent ikke på kærligheden. Jeg prøver ikke at lade mig begrænse af min egen kvindelige forfængelighed, hvis jeg vil have en mand. Det er åndssvagt, at kvinden ikke må være den, der kurtiserer. Jeg har fået mange afvisninger, men jeg er mig selv evigt taknemmelig for, at jeg turde kysse manden i mit liv, da han sad der.

3. Gå ind i sorgen. Vi lever i et samfund, hvor følelser effektiviseres, og sorg er et tabu. Personligt har jeg 10-12 gange genlæst Naja Marie Aidts digte om tabet af hendes søn, Carl, der hoppede ud ad et vindue på et svampetrip og døde. For døden er det eneste livsvilkår, vi har 100 procent til fælles med andre mennesker.

4. Tilgiv dine forældre. De har helt sikkert gjort deres bedste.

5. Handling i stedet for ord. Jeg er holdt op med at skrive indignerede statusopdateringer på Facebook. Jeg har nu pludselig fået tid til at prøve at gøre noget aktivt ude i virkeligheden ved alt det, jeg er så indigneret over.

LÆS OGSÅ: Vita Andersens 10 leveregler

6. Kampgejst. Hvis min venindes datter på 10 måneder, som lige nu er i gang med at lære, hvordan man både går og taler, tackler sine læringsudfordringer med oprejst pande, bør jeg altså også være i stand til at gøre det.

7. The Blaze. Gå på Youtube og se The Blazes musik-video ‘Heaven’, og vis den til alle, du kender.

8. Respekter ældre mennesker. I Danmark er der ikke samme respekt for ældre mennesker som i de fleste andre kulturer. Måske er det noget med, at når man ikke tjener penge, er man ikke noget værd? Nogle gange sætter jeg mig med vilje ved siden af et ældre fremmed menneske på en bænk og snakker. Jeg bliver altid rørt over, hvor lidt jeg ved om livet.

9. Giv ordentlige knus. Enten giver man hånden, eller også giver man et ordentligt knus. Det har jeg lært hjemmefra.

10. Gå i teatret. Jeg er lige blevet direktør for Mungo Park og gør mit bedste for at gøre scenekunsten folkelig igen – en god teateroplevelse kan ændre din opfattelse af verden.

LÆS OGSÅ: 10 leveregler fra teaterdirektør Jon Stephensen

Læs mere om: