INTERVIEWS

Thomas Korsgaards 10 leveregler

Hils på dine naboer, hold fest og husk at grine af dig selv. Sådan lyder det fra forfatter Thomas Korsgaard, som også synes, vi skal gøre flere ting af ren og skær lyst. Her deler han sine leveregler

Thomas Korsgaard har skrevet flere anmelderroste romaner – bl.a. ‘Hvis der skulle komme et menneske forbi’. Har senest udgivet børnebogen ‘Minimund’ sammen med Frida Brygmann.

Thomas Korsgaards 10 leveregler:

1. Gå i en stor bue uden om nærige mennesker. Thi du bliver selv nærig af at omgås dem. Engang for længe siden boede jeg med én, som spurgte, hvor meget jeg skulle have for den nybagte bolle, jeg gav hende om morgenen. Jeg så det som høflighed, men det var et tegn. Se dem!

2. Gør flere ting af ren og skær lyst. Det må man ikke i Danmark, hvor alt skal gøres af en grund eller med et formål, så det kan blive svært, men du vil få et langt skønnere liv. Og ikke fordi du skal opnå noget med det. Da jeg droppede ud efter 14 dage på universitetet med de højtragende ord: ‘Fordi jeg skal skrive en roman!’ var der en, som sagde: ‘Det er sikkert også godt at få på cv’et’. Man må aldrig gøre noget af hensyn til sit cv.

3. Sluk telefonen. Sæt din telefon på forstyr ikke om aftenen klokken 22, og læs dig i søvn til en bog.

LÆS OGSÅ: Flemming Møldrups 10 leveregler

4. Hold fest. Mindst én gang om året i stedet for at beklage dig over, at der aldrig længere er nogen, som holder noget. Der behøver ikke være en særlig anledning. Jeg holdt selv en stor 24-års.

5. Slet din Facebook. Det forstyrrer.

6. Pas og plej dit indre liv. Så bliver det både nemmere og sjovere at være til. Snak med dig selv, brug gerne andre stemmer end din egen, efterlign dem i fjernsyn eller nogen på gaden, og brug det til at finde på karakterer, og spil dem ud. Det gør verden langt større, når du kan være andre end dig selv! Og pludselig har du en stemme, som du kan bruge til at sige ting, du aldrig har turdet sige før – f.eks.: ‘Må jeg sidde der?’ til dem, der spærrer ledige sæder med deres tasker i bussen.

7. Tag godt vare på det barn, du var, og tag det alvorligt.

8. Husk at gøre dig selv til grin, fortæl dine pinligste historier, del dine fejl.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

9. Hils på dine naboer. Du behøver ikke invitere dem ind og blive bedste venner med dem. Bare hils.

10. Stop med at føle dig intellektuelt overlegen og overbevist om, at din smag er den bedste og mest rigtige. Du gør verden lille på den måde!

LÆS OGSÅ: Ditte Okmans 10 leveregler

Læs mere om: