INTERVIEWS

Tommy Hilfiger gør kometen Gigi Hadid til designer

Modellen Gigi Hadid er på få år stormet frem på den internationale modescene. Senest er hun sprunget ud som designer i et opsigtsvækkende samarbejde med stjernedesigner Tommy Hilfiger, som hun har lavet kollektionen Tommy x Gigi med. Tommy Hilfiger fortæller her til IN, hvorfor han har taget den unge komet under sine vinger.

Blå bog: Tommy Hilfiger
Thomas Jacob Hilfiger er født den 24. marts 1951 i Elmira, New York, som nummer to ud af ni børn. Han er gift med model og taskedesigner Dee Ocleppo. Han stiftede Tommy Hilfiger i 1985.

Hilfiger har hele sit liv elsket rockmusik, og han har samarbejdet med en række musikere og sponsoreret adskillige musikevents – bl.a. Sheryl Crows ‘If It Makes You Happy’-turne i 1997 og Lenny Kravitz’ ‘Freedom’-turne og Britney Spears’ ‘Baby One More Time’-turne, begge i 1999. Han har tidligere arbejdet med bl.a. Urban Outfitters, Zooey Deschanel og graffitikunstneren Keith Haring.

Blå bog: Gigi Hadid
Jelena Noura Hadid, kaldet Gigi, er født den 23. april 1995 i Los Angeles og er den ældste datter af den tidligere model og ‘Real Housewives of Beverly Hills’-stjerne Yolanda Hadid og forretningsmanden Mohamed Hadid.

Som toårig debuterede Gigi som model for Baby Guess. 14 år senere skrev hun kontrakt med IMG Models, og herfra tog det fart. Gigi har siden været på catwalken for bl.a. Moschino, Marc Jacobs, Jean Paul Gaultier og Chanel, ligesom hun har prydet forsiden af amerikansk Vogue.

Gigi er kæreste med den engelske singer-songwriter Zayn Malik, som har en fortid i drengebandet One Direction, og blandt de nærmeste venner findes lillesøster Bella Hadid, som også er model, sangerinden Taylor Swift og modellerne Kendall Jenner, Hailey Baldwin og Cara Delevingne. Gigi Hadid er flittig bruger af sociale medier – særligt Instagram, hvor mere end 21 millioner følger hende.

Gigi Hadid i designstudiet med Tommy Hilfiger, hvor de har skabt fælleskollektionen Tommy x Gigi.

Tommy x Gigi

Skinny jeans, bomberjakker, stribede T-shirts og flagrende maxikjoler med miniatureprint tilsat maritime detaljer og den særlige amerikanske ‘preppy’-stil, man forbinder med de fine universiteter i USA. Sådan lyder opskriften på særkollektionen Tommy x Gigi – samarbejdet mellem Tommy Hilfiger og Gigi Hadid, mellem østkystdesigneren og vestkystmodellen, mellem en af de tungeste drenge og en af de mest fremadstormende modeller i amerikansk mode.

LÆS OGSÅ: Tommy Hilfigers nye designsamarbejde med it-girl Gigi Hadid går online i dag

Kollektionen har et tydeligt ‘Tommy-look’, men alligevel adskiller den sig ifølge Hilfiger selv markant fra hans øvrige kollektioner, fortæller designeren til IN.

– Tommy x Gigi er en fælles særkollektion, der rammer en perfekt balance mellem vores brands klassiske, ultraamerikanske arv og Gigis ungdommelige kant. Vi har eksperimenteret med nye applikationer, stoffer og silhuetter, og jeg er inspireret af det maritime, som vi har indarbejdet i hele kollektionen. Det er en sjov og moderne udgave af klassikerne, siger Tommy Hilfiger.

Hilfiger og Hadid har bl.a. eksperimenteret med nye applikationer og stoffer i ­kollektionen.

Det er ikke første gang, Hilfiger og Hadid arbejder sammen. Gennem flere sæsoner har Gigi været Hilfigers ansigt både i kampagner og på catwalken, og i januar blev den dengang 20-årige model brand-ambassadør for Hilfiger og fulgte dermed i blandt andre Naomi Campbell og Britney Spears’ fodspor. Siden kom også en helt ny duft i Tommy Girl-parfumeserien, som ifølge Hilfiger er inspireret af Gigi og har fået det enkle navn The Girl – pigen.

Men nu har Gigi Hadid taget springet fra at være ansigt for Hilfiger til at sætte sig i stolen som designer side om side med Tommy selv og sammen med ham skabe en kollektion helt fra bunden. Spørgsmålet om, hvem der ringede til hvem for at få sådan et samarbejde i stand, svarer Tommy Hilfiger gerne på: Det var ham, der tog initiativet til en fælles kollektion.

– Jeg har kendt Gigi og hendes familie i flere år, og jeg vidste, at hun ville være den perfekte ambassadør for vores kvindekollektion. Da jeg kontaktede hende om et samarbejde, var hun klar lige med det samme, fortæller Tommy Hilfiger, der heller ikke er i tvivl om, hvad Gigi Hadid har at byde på, som er eftertragtet for hans brand.

– Gigi er ung, frisk og sjov, og hun karakteriserer den afslappede, unge amerikanske ånd, som er hjertet i vores brand. Hun redefinerer, hvad det vil sige at være model i dag, og hun er i kontakt med sit publikum på en meget autentisk måde. Og så har hun en utrolig arbejdsmoral, en trendsættende fornemmelse for stil og en magnetisk personlighed, som i den grad er inspirerende, tilføjer han.

Det maritime touch, som Hilfiger er kendt for, er gennemgående i Tommy x Gigi-kollektionen.

Preppy møder chik boheme

Der er langt fra øst til vest, når det gælder amerikansk kultur, og i høj grad også når det gælder amerikansk mode. Mens østkystens look typisk er mere seriøst og sofistikeret, er vestkystmoden kendetegnet ved en mere afslappet stil. Tommy Hilfiger er kendt for den særligt amerikanske ‘preppy’ ånd, der forbindes med de prestigefyldte østkystuniversiteter og deres særlige, traditionsrige kultur og stil, som udspringer af et fællesskab bygget op om fritidsaktiviteter som tennis og sejlads.

LÆS OGSÅ: SHOPPING | 13 lækre strik til vinteren

Gigi Hadid er foruden sin færden på catwalken kendt fra tv-serien ‘Real Housewives of Beverly Hills’, som hendes mor, den tidligere model Yolanda Foster, medvirker i, og fra veninden og superstjernen Taylor Swifts musikvideo ‘Bad Blood’. Mange betragter Gigi Hadid som ledende figur i en ny generation af supermodeller, der med flittig og målrettet brug af sociale medier forstår at være i kontakt med deres fans og herigennem skabe deres eget brand. Og hun er netop også kendt for at skabe sin egen stil og mikse mellem det bohemede, det casual og de mere legende look. Alligevel – eller måske derfor – passer Gigi Hadid i den grad ind i Hilfiger-brandet, mener Tommy Hilfiger.

– Kollektionen er virkelig ærlig over for min stil – langt det meste er noget, jeg ville gå med hele tiden, har Gigi Hadid sagt til Vogue.

– Gigi er i den grad indbegrebet af nutidens ‘Tommy Girl’ – hendes personlighed er altid lys og optimistisk, og hendes stil er selvsikker, let og cool, fortæller designeren og forklarer, hvordan han og Hadid i deres samarbejde har forsøgt at forene de to verdener, de repræsenterer – han som newyorker, hun som L.A.-pige, han som østkystens preppy uni-konge, hun som vestkystens afslappede boheme.

– Gigi er en ægte ‘California Girl’, og det cool element har hun virkelig trukket ind i samarbejdet. Inspirationen til kollektionen kom fra fusionen mellem Hilfiger-brandets East Coast-arv og Gigis afslappede, cool og tilbagelænede twist, forklarer Tommy Hilfiger og tilføjer:

– Gigi er et naturtalent, når det handler om at designe. Hun og jeg arbejdede tæt sammen om hver enkelt del, og særkollektionen blander hendes passion og kreativitet med vores brands signaturånd. Hun elsker at være kreativ og innovativ, og hun skubber altid til grænserne. Samtidig er hun bevidst om, hvor vigtigt det er at være ærlig over for sig selv – et princip, som Hilfiger-brandet deler.

– Gigi er indbegrebet af nutidens Tommy Girl, siger Hilfiger om den 21-årige Hadid.

Hilfigers mange makkerskaber

Det er langtfra første gang, Tommy Hilfiger kaster sig ud i at samarbejde med prominente navne fra kulturens og kendissernes verden – og formentlig heller ikke den sidste. Brandet har en lang tradition for at samarbejde med spirende talenter – fra kunstnere, musikere og personer med social indflydelse til spirende designere og sportsudøvere, forklarer Tommy Hilfiger, der med egne ord elsker at indgå partnerskaber med de mennesker, der har fingeren på pulsen og kan give Hilfiger-brandet et frisk twist.

– Jeg elsker at arbejde med andre kreative mennesker, og gennem årene har vi haft nogle fantastiske partnerskaber med musikere som Lenny Kravitz, Alicia Keys og The Ramones, popkulturikoner som Keith Haring og stilikoner som Olivia Palermo, Alexa Chung og Zooey Deschanel. Jeg er altid på udkig efter nye muligheder for at samarbejde med inspirerende personer, der kan påvirke modeindustrien, siger Tommy Hilfiger.

Højtaljede bukser og oversized jakker er gennemgående i Tommy x Gigi-kollektionen. – Gigi redefinerer, hvad det vil sige at være model i dag, siger Hilfiger om den fremadstormende model.

LÆS OGSÅ: SHOPPING | 9 typer sko enhver kvinde må eje