Tyra Banks: Jeg var usikker som teenager

INTERVIEWS

Tyra Banks: Jeg var usikker som teenager

Modellen Tyra Banks fortæller, at hun var usikker på sig selv, da hun var teenager på grund af sin vægt.

Den 40-årige supermodel Tyra Banks har startet sin egen velgørenhedsorganisation under navnet TZONE Foundation, der skal tilskynde unge piger til at opdage deres egen styrke og indse deres ambitioner. Selv hadede hun nemlig at blive drillet med at være for tynd, da hun var yngre.

"En del af min lyst til at hjælpe disse piger, er på grund af mine egen usikkerhed i den alder. Den sommer jeg var 11 år gammel, tabte jeg mig 13,5 kilo på tre måneder. Det var i 1980'erne under hungersnøden i Etiopien, og jeg fik mange kommentarer," siger Tyra Banks til People magazine.

Kurvede kvinder har lagt sag an mod Karl Lagerfeld. Læs hvorfor på ELLE.dk

Tyra Banks indrømmer, at hun var meget usikker som teenager, og at hun ønsker at opmuntre kvinder til at elske sig selv for dem, de er.

"Min skole troede jeg var syg. Det var en meget smertefuld tid," siger hun.

America's Next Top Model-værten har dog også oplevet at få stemplet som fed, efter fotograferne tilbage i 2006 tog billeder af hende i badedragt på stranden i en mere kurvet udgave, end hun før var set.

"Hvem skulle have troet, at den pige, der engang blev tvunget til at tage på hospitalet, fordi hun var for tynd en dag skulle blive kaldet fed? Jeg har gennemlevet begge dele," siger Tyra Banks.

Tyra Banks har udtalt, at slanke-presset har gjort hende hypersensitiv. Læs mere på ELLE.dk

I dag mener den tidligere Victoria's Secret-model, at underholdnings- og modebranchen tit fastholder en negativt holdning af, at kvinder bliver nødt til at være ekstremt tynde for at blive betragtet som smukke.

"Jo tyndere de fleste skuespillere eller sangerinder eller berømtheder er, jo mere er der en tendens til, at de får meget mediedækning."

Hun mener, at når branchen betragter en kvinde som mode-darling, så bliver der i højere taget billeder af hende på shopping eller lignende, og hun ender oftere på forsiden af magasinerne.

"Modebranchen har en meget snæver definition af, hvad skønhed er - især nu, hvor det er size 0 eller 00," siger modellen.

Se Tyra Banks' stil i galleriet her.

Læs mere om: