INTERVIEWS

Ung designer - Fnubbu

Den unge designer Signe Møller Jensen står bag Fnubbu, et mærke fyldt med dansk/asiatiske kontraster

Umiddelbart kan tøjet fra det danske mærke Fnubbu virke noget selvmodsigende med kunstneriske print, der minder om japanske mangategninger, og luksuriøse materialer som kashmir. Men netop kontrasterne er alfa og omega for mærkets grundlægger, Signe Møller Jensen.

Luksus Loungewear
- Jeg er vokset op halvt i Danmark og halvt i Asien, og mine ting er en slags blanding mellem øst og vest. Jeg kan godt lide at blande tingene, så der opstår noget nyt, fortæller hun. Signe prioriterer kvalitet og komfort højt, og hun betegner sin stil som »luksus loungewear «. Mens hendes strik for det meste er i 100 pct. kashmir eller merinould, er silke- og jerseymaterialerne forsynet med print.

Inspireret af Vendsyssel
Den kommende efterårskollektion er inspireret af kunstneren Svend Engelund fra Vendsyssel. Signes far er fra samme egn, og derfor har hendes forældre et maleri af Svend Engelund hængende derhjemme. - Svend Engelund laver nogle utrolige landskabsmalerier med flotte farver og former, fortæller Signe, som også gerne vil lave projekter med andre kunstnere.

Mit eget legeunivers
Signe Møller Jensen betragter klart Fnubbu som et univers, hvor hun kan få lov til at lege og udfolde sig.- Mit højdepunkt som designer er vel egentlig nu: Processen med at bygge sit helt eget op og tilfredsstillelsen i at se det vokse. At se folk blive begejstrede og at se sine ting komme ind i forskellige sammenhænge, blive stylet af andre og solgt i forskellige fine, små butikker rundt omkring.

One woman show
- Selvfølgelig vil jeg gerne udvikle mig og leve af det på et tidspunkt. Lige nu er det et »one woman show«, og det bliver nok lidt for hårdt i længden, og for hårdt for min familie og gode veninder, der træder til. Signe Møller Jensen supplerer indtægterne som freelance printdesigner og arbejder for en guldsmed.

OM SIGNE

Navn:
Signe Møller Jensen.

Født: 2. august 1978 i Hørsholm. Hun er til dels opvokset i Asien.

Uddannelse: Kunsthøjskolen i Holbæk og Danmarks Designskole med afgang i 2007.

Karriere: Var i praktik hos Donna Karan i New York 2004-2005 og grundlagde sit eget mærke Fnubbu i 2008.

Designstil: Farverigt, finurligt, afslappet og behageligt at have på. Nogle gange lidt skørt og spraglet.

Inspiration: Storbyen og dens museer eller noget så simpelt som en tur i skoven eller til kiosken efter mere mælk.

 

Læs mere om: