INTERVIEWS

Versace: Film om Donatella Versace er ren fiktion

Filmbiografi om designeren Donatella Versace er ren fiktion ifølge hendes bagland.

Det eksklusive modebrand Versace langer nu ud efter en ny film med titlen House of Versace. Filmen handler om Donatella Versace skabelse af en mode-legende, og berører også hendes kamp for huset, efter broren Gianni Versace blev myrdet i 1997.

En verdenskendt designer har modtaget Magasins modepris.

Filmen er baseret på forfatter Deborah Balls roman House of Versace: The Untold Story of Genius, Murder and Survival fra 2010. I hovedrollen ses den 51-årige amerikanske skuespiller Gina Gershon som Donatella Versace.

"Eftersom Versace ikke har godkendt bogen, den er baseret på, skal filmen betragtes som et stykke fiktion. Versace har hverken godkendt eller haft nogen som helst indflydelse på den kommende tv-film om Mrs. Versace," siger en talsmand for huset til Women's Wear Daily.

Tøvede med at sige ja

I et kort klip i filmens trailer prøver Gina Gershon i rollen som Donatella Versace at lokke tilskuere til at handle i butikken.

"Det er Versace, damer. Hvorfor går I ikke ind og handler i butikken? Jeres mænd vil blive glade," siger hun med kraftig italiensk accent.

Den tidligere Bond-pige var egentlig tøvende omkring at sige ja til rollen som Donatella Versace, fordi hun opfattede designeren som noget af en karikatur. Men da skuespilleren indså, at der også blev fokuseret på selve familien Versace, besluttede hun sig for at sige ja.

"Jeg tænkte: "Jeg vil ikke røre ved det på nogen måde." Bare fordi, at når vi tænker på Donatella, så tænker man: "Åh, hun er flamboyant, hun er noget af en karikatur"," har Gina Gershon tidligere udtalt i et amerikansk talkshow.

Designeren Charlotte Sparre har afholdt modeshow i København med en supermodel på catwalken.

Drama lokkede

Handlingen i filmen fik hende dog til at ændre mening.

- Men så læste jeg manuskriptet, og jeg tænkte bare, at det virkelig er et familiedrama, når alt kommer til alt, og jeg fandt det så betagende, siger skuespilleren.