INTERVIEWS

Victoria Beckham: Kvinden, der gjorde det umulige

Da Victoria Beckham lancerede sit eget brand for mere end et årti siden, blev hun ikke spået stor succes. For hvad i alverden skulle en tidligere pop-babe vide om mode? Men Victoria Beckham har bevist, at hun har, hvad der skal til for at genopfinde sig selv.

Det bedste råd, Victoria Beckham nogensinde har fået, var fra designer Marc Jacobs, der fungerede som hendes mentor, da hun ville starte sit eget brand. Han sagde: ”Hvis kvaliteten er god, kan folk altid sige, at de ikke kan lide det, fordi det ikke er deres smag, men ingen kan sige, at det er lort.”

- Jeg var meget opmærksom på folks opfattelse i begyndelsen, fortæller Victoria Beckham i et interview til Financial Times i anledning af hendes 45 års fødselsdag. Og det havde hun måske også grund til at være. I dag er det absolut ikke unormalt at kendte mennesker springer ud som designere, men da Victoria Beckham lancerede sit brand i 2008, var hun en af få designere, der ikke havde læst på en designskole. Og så var hun tidligere popstjerne, hvilket med det samme fik alarmklokkerne til at ringe i modebranchen.

LÆS OGSÅ: Se Victoria Beckhams stiludvikling

Som Posh Spice i Spice Girls – det mest hittende pigeband nogensinde – dyrkede hun en persona med små stramme kjoler og en glansfuld page. Som Victoria Beckham er hendes æstetik anderledes.

Hun har taget Marc Jacobs’ råd til sig, for hendes tøj er upåklageligt godt lavet. Victoria Beckham bejler til stilsikre karrierekvinder, og siden Phoebe Philos exit fra Celine er VB også blevet udråbt som en naturlig udbyder til den klassiske kvindes klædeskab.

Det har været dyrt at opbygge Victoria Beckham-brandet, og især i opstarten kunne der måske være sparet penge.

- Vi havde ikke nogen, der udfordrede vores leverandører og fabrikkerne. Jeg tror, at jeg i begyndelse betalte overpris uden at vide det. Jeg føler egentlig ikke, at nogen udnyttede mig, men mit hold vidste ikke, at de kunne have udfordret priserne.

Victoria Beckham stræber efter sorte tal på bundlinjen. Det betyder, at hun i ultimo 2017 tog imod en investering på 30 millioner pund fra et investeringsselskab – mod en 28 procent andel af selskabet.

- Jeg har haft mange hatte på. Det her er ikke et selviscenesættelsesprojekt, og hvis jeg gerne vil have, at det her brand eksisterer om 10, 20, 30, 40 år, bliver jeg nødt til at gå i nul og så gøre det lønsomt. Vi er på rette kurs, men det kommer ikke til at ske i morgen.

Privat er Victoria Beckham mor til 4 – Brooklyn, Romeo, Cruz og Harper – som hun har med det tidligere fodboldikon David Beckham. De to har været sammen i 20 år. David Beckham er en støtte, og Victoria spørger ham ofte til råds. Endda også om mode.

- Jeg blev spurgt, om jeg kan lide, hvordan David klæder sig på. Jeg sagde, at jeg synes, han ser godt ud i hvad som helst – for det gør han. Så spurgte jeg ham, om han kan lide den måde, jeg klæder mig på. Og så siger han: ”Nu du bringer det på banen, hvorfor går du i de der trøjer med så store ærmer? Og hvorfor er dine bukser så løse?”, fortæller Victoria Beckham til Financial Times med et smil.

LÆS OGSÅ: 5 kendte kvinder, som fik succes efter 40

Læs mere om: