Foto:AOP
INTERVIEWS

Vivienne Westwood går ikke i bad for at spare på vandet

Designeren Vivienne Westwood bader ikke særligt ofte, fordi hun vil spare på jordens vandressourcer.

Den 72-årige britiske designer Vivienne Westwood har indrømmet, at hun ikke bader særligt ofte, fordi hun vil gøre sin del for at spare på jordens vandressourcer. Den økologisk bevidste designer har altid været kendt for at sætte fokus på grøn politik igennem sine design og har tidligere givet udtryk for, at hun ynder at bidrage til at bevare jordens ressourcer. Derfor bader hun ofte i det badevand, hendes mand har brugt før hende.

"Jeg er normalt vant til ikke at gå i bad derhjemme. Jeg vasker bare mine nedre dele og skynder mig ud om morgenen, og jeg går som regel i bad efter Andreas. Undskyld mig, men lige meget, hvad du gør, hjælper det. Vi skal starte et sted," siger hun i en videokampagne for dyreværnsorganisationen PETA.

Pharrell Williams har solgt sin Grammy-hat fra Vivienne Westwood for 240.000 kroner. Læs mere her

Designeren mener, at alle bør bidrage til at bevare jordens energikilder, vand og fødevarer. Hun mener, at vand i særdeleshed skal værdsættes og tilføjer, at det at spise kød forårsager stor skade på miljøet og måske endda også på de, der indtager det.

"Det handler om, hvor værdifuldt vand er. Det er vigtigere end den olie, folk vil grave op, og det er vi for eksempel også klar til at forgifte vores vand med," siger Vivienne Westwood.

Rapperen Pharrell Williams har sat en hat fra Vivienne Westwood til salg til fordel for velgørenhed. Læs mere her

Hun mener desuden, at det at spise kød er noget af det mest skadelige for miljøet overhovedet. Derfor priser hun sig lykkelig for, at hun selv er i en situation, hvor hun rent økonomisk kan foretage et bedre valg.

"Vi behøver ikke at spise dyr. Der er for mange af os i forvejen, og at spise dyr ødelægger verdenen. Jeg mener, at vi er en truet dyreart, og vi skal tænke på, hvad vi foretager os. Vi slår sikkert os selv ihjel ved at spise kød," siger Vivienne Westwood.

Hun mener desuden, at det at spise kød er noget af det mest skadelige for miljøet overhovedet. Derfor priser hun sig lykkelig for, at hun selv er i en situation, hvor hun rent økonomisk kan foretage et bedre valg. siger Vivienne Westwood. Designeren har desuden for nyligt klippet sit hår af for at sætte fokus på klimaforandringer.

Læs mere om: