LIVSSTIL

Netflix hylder stærke kvinder, og du kan være med

Vær med til at fejre Kvindernes Internationale Kampdag med disse syv film og serie på Netflix. Netflix hylder stærke kvinder og deres første gange - både når det gælder kvindelige instruktørers første film, skuespillerinders første roller og vigtige historiske kvinders første bedrifter.

Den 8. marts er det Kvindernes Internationale Kampdag, og på denne dag har vi ekstra fokus på de forskellige kvindekampe verden over. Men hvordan kan du fejre denne store dag midt under en pandemi?

Det kan du i år gøre fra sofaen. Netflix sætter nemlig ekstra fokus på at hylde stærke kvinder i filmverdenen. Her kan de læse om syv film og serier på Netflix, dom repræsenterer syv banebrydende kvinder, der både foran og bagved kameraet har skabt historiske øjeblikke.

Læs også: Kvinder har kæmpet kampe i over 100 år, men hvad har de egentlig opnået?

1. Amy Poehler

Amy Poehler er mest kendt som skuespiller i film som blandt andet ’Mean Girls’ og ’Sisters’. Men den dygtige skuespillerinde har mange talenter. Hun kan nemlig også skrive instruktør på CV’et. Amy har instrueret filmen ’Wine Country’ på Netflix, og ikke nok med det, så spiller hun også selv med i filmen. Sikke en power kvinde!

2. Genevieve Nnaji

Genevieve Nnaji er en inspirerende kvindelig instruktør. Hun har instrueret sin første dramafilm, der går under navnet ’Lionheart’. Filmen zoomer ind på et vigtigt emne, nemlig ligestilling. Filmen viser, hvor udfordrende det kan være for en kvinde at drive en virksomhed i en mandsdomineret branche.

3. Gunjan Saxena

Netflixfilmen ’Gunjan Saxena: The Kargil Girl’ handler om power kvinden Gunjan Saxena. Hun er den første kvindelige officerpilot i den indiske hær. Selvom hun måtte stå overfor mange fordomme og diskriminationer undervejs, så gav hun aldrig op. Hun viste os alle, at man kan, hvad man vil.

4. Ana Valeria Becerril

Den unge dygtige skuespillerinde har fået sin debut i den mexicanske Netflix-serie ’Control Z’. Serien handler om en lærer, der hacker sig frem til sine elevers hemmeligheder på nettet. Gymnasieeleven, Sofía, der spilles af Ana Valeria Becerril, sætter sig for at finde ud af, hvilken lærer det er. Det er en serie, som du helt sikkert må se.

5. Uzo Abuda

Uzo Abuda er en amerikansk skuespillerinde. Hun havde sin debut som skuespiller i den populære serie ’Orange is the New Black’. Uzo Abuda har vist, hvor stort et talent, som hun har for skuespil. Hun har nemlig vundet hele to Emmy priser for sin rolle i serien. Det er flot klaret!

6. Laerte Coutinho

Hvis du er vild med kvindelige forbilleder, skal du se den brasilianske dokumentarfilmen ’Laerte-se’ på Netflix. Den handler om den inspirerende Laerte Coutinho. Hun er den første transkønnede tegneserieskriver, og så kæmper hun for ligestilling. Hun var blandt andet med til at fejre Kvindernes Internationale Kampdag i 2018 ved at skrive en tegneserie om en mand og transkønnet kvinde, der bliver forelsket. Det er en dokumentar, der er værd at se.

7. Pat Henschel og Terry Donahue

Dokumentarfilmen ’A Secret Love’ handler om sportsstjernerne Pat Henschel og Terry Donahue, som er de første kvindelige professionelle baseball-spillere i USA. I løbet af deres karriere forelsker de sig i hinanden. Dokumentaren fortæller om deres 65-årige rejse sammen, og hvilke fordomme de har mødt på vejen. Heldigvis overvinder kærlighed alt.

Læs også: Kvindernes internationale kampdag - 5 aktuelle podcasts om seje kvinder

Læs mere om: