SMART LIVING

4 tips til et effektivt møde

Træt af at spilde tiden til møder? 500 direktører i USA har leveret input til, hvad de mener, der skal til, for at holde et effektivt møde. Få de bedste her.

Alle – uanset erhverv – kender til elendige møder, som dræner én for energi. Du kommer til tiden, mens alle andre kommer drypvis. Hvad er agendaen? Hvad skal vi have ud af mødet? Det er der ingen der rigtigt ved, og de første 15 minutter går med at zig-zagge.

500 direktører i USA har leveret input til, hvad de mener, at der skal til, for at få et effektivt møde. Skriv dem ned og hav dem for øje næste gang, at der bliver indkaldt til møde, så du ikke ender med at spilde din og andres dyrebare tid.

4 tips til et effektivt møde

Sæt en dagsorden
Sæt en dagsorden allerede før mødet, så folk kan nå at forberede sig. En dagsorden er kompasset for mødet og skal hjælpe med at få besvaret hvad, der skal ske, hvor I skal hen og hvilke output, som I ønsker at gå fra mødet med.

Vær forberedt
Det handler i bund og grund om at gøre sig umage og respektere dine kollegaers tid. Vær derfor forberedt, når du møder op, så mødet ikke ender med et nyt møde, fordi der var ting, som ikke kunne gennemgås eller tales om på grund af manglende info.

Byd kun ind, når du har noget at sige
Gentagelser og talen efter munden er spild af tid under et møde. Byd kun ind, hvis du har relevante input. Tænk dig derfor om en ekstra gang inden, at du tager taletiden fra de andre.

Hold tiden
Begynd til tiden og slut til tiden. Intet kan dræne energien mere i et rum, som når alle sidder og venter på den sidste deltager. Alles tid er vigtig og skal respekteres. Derfor er det også godt at slutte til tiden, så kollegaerne kan komme videre til dagens øvrige opgaver – og møder.

Kilde: New York Times og Altomledelse.dk

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Læs mere om: