SMART LIVING

5 beklædningsfejl, der får dig til at se sjusket ud

Der skal ikke så meget til for at se tjekket ud, men samtidig skal der også kun meget lidt til for at se sjusket ud. Disse 5 fejl vi begår, når vi klæder os på, får os til at se sjuskede ud. Læs med her for at undgå dem.

Der er de helt store fejl som krøllede skjorter, afdankede sko og hullede T-shirts, og så er der dem, der er lidt mindre åbenlyse, men stadig sender sjuskede signaler. Vi skal helst undgå dem, og det kan vi også sagtens; vi skal bare tænke os om, inden vi springer i dagens outfit og går ud af døren. Læs med her for at få fem vigtige ting, du skal tænke over, når du klæder dig på.

5 fejl i dit outfit, der får dig til at se sjusket ud

1. Krøllet tøj
Det kan nogle gange være irriterende og tidskrævende at svinge strygejernet, men det er så meget det værd, hvis du skal se pæn og velklædt ud. En krøllet skjorte eller kjole, der ikke bør være krøllet, må klart være det mest sjuskede, du kan bære. Lad hellere tøjet hænge, og hop i noget, der ikke skal stryges eller som allerede er strøget.

2. For stort eller ufittet tøj
Vi kan sagtens blive enige om, at oversize er moderne i en eller anden grad, men dit tøj skal stadig sidde nogenlunde flatterende. Så for lange herrebukser, der skulle have været cropped, skal altså lægges op, og din trenchcoat skal sidde pænt over skuldrene. Og så må vi hellere lige nævne at ”undersize” ikke er moderne og heller ikke har udsigt til at blive det. Så find nu den rette størrelse, så dit tøj sidder pænt - også hvis størrelsen er større, end den du plejer at bruge.

LÆS OGSÅ: 4 farver vi vil bære i 2020

3. Patina eller slitage?
Vi vil ikke påstå, at linjen mellem patina og slitage er tynd, men måske kan man nogle gange blive lidt for glad for et par sko eller en striktrøje til helt at kunne se, at det pågældende item egentlig hører mere hjemme i skraldespanden end i din garderobe. Kill your darlings, lyder udtrykket, for det er helt igennem sjusket at have nedslidte støvler eller en hullet bluse på.

4. Du holder dig for meget til ”reglerne”
Hvilke regler? Ja, det spørger vi også om, for der er virkelig få regler tilbage i den modeverden, vi lever i pt. Du må gerne blande flere forskellige farver på én gang, også fire eller fem. Du må gerne mikse denim fra top til tå. Sort og mørkeblå kan sagtens gå sammen. Herretøj er ikke kun for herrer, så længe det sidder pænt. Det betyder, at med den rette styling kan alt gå an, selv sweatshirts på arbejde og fine nederdele til søndagsbrunch.

LÆS OGSÅ: 15 støvletter til hverdag og fest

5. Manglende sans for detaljen
Et helstøbt outfit handler om meget mere end et sæt tøj. Det handler om smykker, sko og tasker, og hvordan du bærer dit outfit. Giv bukserne det helt rigtig fold, sæt skjortekraven rigtigt, og tag et bælte i taljen, hvis det passer. Den sidste beklædningsfejl, du kan begå, er at glemme at gå i dybden med dit outfit.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Læs mere om: