SMART LIVING

5 kendte kvinder, som fik succes efter 40

Kan man blive for gammel til at skifte karriere? Skal man på et tidspunkt holde op med at jagte sine drømme? Svaret er nej, og det er de her 5 kendte kvinder, der har succes efter de er fyldt 40, et bevis på.

Kvinder med succes - efter 40

Hvornår forventer vi at få succes i livet? Og er der en alder, hvor mange af os holder op med at drømme? Her er 5 kendte kvinder, der har succes efter de er fyldt 40.

Du behøver ikke sidde i dit drømmejob som 30-årig for at opnå succes – tværtimod. Alder og erfaring kan netop give dig den ballast og det gå-på-mod, som kan udløse succes og drømmekarrierer. Herunder kan du se 5 kvinder, som alle fik succes efter 40. Nogle af dem tog springet og skiftede karriere, og andre har endelig kunne se deres slid og udholdenhed bære frugt.

Vera Wang, designer, 69 år

Efter en karriere som kunstskøjteløber og 17 år som redaktør på amerikansk Vogue skiftede Vera Wang karriere. Som 40-årig startede hun sit eget brand med speciale i brudekjoler, og nu er hun et internationalt anerkendt navn i designbranchen.

Foto: AOP

Kathryn Bigelow, instruktør, 66 år

Du kender nok ikke mange af Kathryn Bigelows film fra før 2009. Det var nemlig først her, hun fik sit første store gennembrud, da hun instruerede og vandt en Oscar for filmen ”The Hurt Locker”. Bigelow var 57 år gammel på det tidspunkt og er siden blevet et anerkendt navn i Hollywood. Som en af få kvindelige instruktører råber hun højt om kønsdiskrimination i Hollywood og kæmper for at få flere kvinder ind i branchen.

Foto: AOP

Julia Child, kok, 91 år (død i 2004)

En af USA’s mest ikoniske kokke begyndte faktisk først at interessere sig for madlavning, da hun var sidst i 30’erne, og det var først endnu senere, hun for alvor kastede sig ud i den kulinariske verden. Kogebogsguruen arbejdede i reklamebranchen, inden hun som 50-årig udgav sin første kogebog og blev kendis-kok. Child fortsatte sin kulinariske karriere indtil hendes død. I 2009 portrætterede Meryl Streep Julia Child i filmen ”Julie & Julia”.

Foto: AOP

Viola Davis, skuespiller, 53 år

Hun kom fra trange kår og har kæmpet for at slå igennem som skuespiller, men det var først, da hun spillede over for Meryl Streep i filmen ”Doubt” som 43-årig, at der blev lagt mærke til den talentfulde Davis. Siden er det blevet til to Oscar-priser og en hovedrolle i den anmelderroste dramaserie ”How To Get Away With Murder”.

LÆS OGSÅ: Viola Davis - den lille fattige pige, som drømte stort

Foto: AOP

Nina Zagat, udgiver, 76 år

I 1979 arbejdede den dengang 51-årige Nina Zagat og hendes mand som advokater, da de for første gang udgav restaurantanmeldelser. Senere forlod de begge deres poster for at kunne arbejde fuld tid med at udgive restaurantanmeldelser, og navnet Zagat er nu blevet synonym med kulinarisk autoritet.

Foto: AOP

LÆS OGSÅ: 9 powerpar, der deler hinandens succes