SMART LIVING

6 tips til vintageshopping

Hvordan finder man frem til det gode vintagekøb? Hvad skal man være opmærksom på, og hvilke gode råd skal man følge? Vi spurgte tre kvinder med hver deres second hand butik, hvilke råd de selv følger.

IN har mødt tre kvinder med erfaring indenfor second hand-branchen. De tre kvinder ejer nemlig hver deres second hand butik: I Blame Lulu, Woman 2 Woman og Vintage Market. Vi har fået de tre kvinders bedste råd til, hvordan man gør det gode vintagekøb. For hvad skal man egentlig være opmærksom på, når man shopper second hand? Og hvordan snuser man sig frem til den gode handel? Læs deres 6 bedste tips lige her.

LÆS OGSÅ: Digitalredaktørens oktober-favoritter

1) FIND "DIN" BUTIK
Når man shopper i almindelige butikker, går man ind i dem, som, man synes, matcher sin stil. Det samme gælder med vintagebutikkerne. De er nemlig mindst ligeså selektive. Nogen foretrækker tøj fra de seneste sæsoner, mens andre gerne vil have ting, der er ti år gamle. Derfor skal man udvælge de second hand butikker, der matcher ens egen stil.

2) GÅ EFTER DESIGNERVARER
Ting som designertasker og –sko kan være utroligt dyre fra nye af. Derfor kan det være en god idé at købe ting som disse i second hand butikker. Der er ofte mange penge at spare, selvom tasken eller skoene er så gode som ny. Der er dog rift om disse sager, så det kræver, at man er hurtig.

3) SPOT DIT KØB ONLINE
Man spotter de gode tilbud ved at følge vintagebutikkerne online. De fleste er på Instagram og har deres egen hjemmeside, hvor de dagligt holder deres følgere opdaterede om butikkens sidste nye varer. Her kan man ofte spotte kuppene og ringe ind og reservere varen.

4) TJEK VARERNE FOR FEJL
Eftersom tøjet, skoene og taskerne jo er brugte, er det selvfølgelig altid en god idé at kigge dem efter for slitage. Når du har forladt butikken med dine køb, er der nemlig ingen returret. Og det kan jo ske, at en enkelt plet er blevet overset, da ejeren selv kiggede tøjet efter. Så for en sikkerheds skyld, kig da altid varerne efter for fejl.

5) KOM OFTE FORBI
Hvis du vil gøre det gode køb, kræver det, at du besøger butikkerne ofte. I forhold til en almindelig butik skiftes varerne nemlig ud ofte. Almindelige butikker får gerne nye varer hver anden måned, mens second hand butikker får nye hver dag. Derfor kan det være, at netop den taske, du har ledt efter, kommer lige præcis i morgen, hvor du ikke er der. Så husk at kigge forbi ofte.

6) HAV TÅLMODIGHED 
At finde det gode vintagekøb kan ofte være som en skattejagt. I almindelige butikker skaber man sig lynhurtigt et overblik over varerne og kan ligeså hurtigt bestemme, om der er noget for en. Men sådan er det ikke i en second hand butik. Tag dig tid til at kigge tøjet igennem, fordi der dukker hele tiden noget nyt op, efterhånden som du bladrer igennem bøjlerne. Og når du så endelig finder det, du har ledt efter, vil det hele være det værd.