SMART LIVING

Bryllupssæsonen er i fuld gang, men hvad er Insta-etiketten?

Det er så yndigt at følges ad, men det er ikke alt, der tåler eller bør komme ud til dine følgere på Instagram. Se her, hvad du skal være opmærksom på før, du poster.

Der var engang, hvor alt fra frieriet og ringen til den løsslupne polterabend og bryllupsdagen kunne gå under den brede radar, mens kun de nærmeste blev indviet. Men med Instagram er alle inviteret med, når diamanten bliver afsløret og den kommende brud bliver udsat for drillerier og pinligheder. Den private livsbegivenhed bliver sat til offentligt skue mere eller mindre frivilligt og derfor er det på sin plads, med en etikette eller to, så alle – deltagere som beskuere – kan være i det.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Forlovelsen

Lad være med at dele et billede kun af ringen
Det kommer simpelthen til at tacky ud. Folk vil også undre sig over, hvem dem søde mand eller kvinde var, som gav dig den. Lad også være med at tage flere billeder og lave et slideshow med dem. Vi behøver ikke se hver en vinkel. Det vil desuden vise, at du brugte ufatteligt lang til på at tage de billeder i stedet for at være lykkelig og nyde din kommende mand eller kone.

Tænk over dit hashtag
Det er klart, at det er nærliggende at bruge #ISaidYes eller #Ja. Men selvfølgelig gjorde du det, for du har jo lige lagt et billede op af det. Det ville jo være for mærkeligt, at smide et billede op, hvis du havde sagt nej, ikke?

Brug ikke det hashtag, du planlægger til brylluppet
Det kommer hurtigt til at fremstå som om, at du har tænkt over det lige siden, at I var på den første date. Gem det til selve dagen. Også selv om du synes, at det er genialt.

LÆS OGSÅ: 5 ting du ikke må have på et til bryllup

Polterabend

Tjek op på, om alle er med
Polterabender er lig med fuld gas, fest og farver. Men mens alle i gruppen er enige om, at det skal blive en brag af en dag, så er det ikke sikkert, at alle er med på, at resten af verden skal vide, hvad der skete. Hør derfor, om folk er med på at dele oplevelsen på de sociale medier inden, at du begynder at tagge løs.

Pas på med foto overload
Det er sjovt, at I alle sammen har en skør ting på hovedet eller brudens navn skrevet på numsen. Men tænk over, om de billeder, som I poster, ligner hinanden? Tag et gruppefoto og beslut jer for, hvem der poster det og tagger alle i det, så jeres venners feed ikke bliver oversvømmet af lyserød tyl.

Planlægningen

Detaljeret information, nej tak
Det er en stor ting, at blive gift og dagen kan næsten ikke komme hurtigt nok. Men det bliver trættende at se på #Kun243DageTilbage og være med i den daglige nedtælling. Den slags findes der apps for, ligesom der findes lukkede fora, hvor kommende brude og gomme kan dele ud af deres #BryllupsKlar boot camp-lignende træningsrutiner, slankekure og andre tip mod at komme i topform til den store dag. Men andre gider ikke følge med. Til gengæld vil de gerne kunne genkende dig, når de 243 dage er gået.

Sig ja til kjolen men nej til at dele alle valgmulighederne
Det er en oplevelse (på godt og ondt) at finde den perfekte kjole, men du behøver ikke dele den med andre end dine tætte veninder. De vil være ligeså begejstret som dig og villige til at dele deres meninger og erfaringer. Spørgsmålet er også, om du overhovedet ønsker, at andre er med i udvælgelsesprocessen? Det er jo nok ikke alle, der deler dine præferencer for Swarovski og marengsform, så hvorfor blive såret?

LÆS OGSÅ: Hvad skal man have på til et bryllup?

Den store dag

Drop hashtagget, hvis det ikke fungerer
Der er ingen grund til at forcere et hashtag til dit bryllup. Hvis jeres efternavne ikke fungerer sammen og det bliver for kludret, så drop det. Også selvom det er en smuk tanke.

Som gæst, lad være med at filme vielsen
Overvejer du at filme vielsen og få de berømte ’ja’ på video? Så overvej en gang mere. Får du virkelig set det igen og igen? Vil du ikke hellere være til stede og opleve det søde brudepar love hinanden troskab resten af livet? Tænk også over hvordan du selv ville have det, hvis du stod oppe ved alteret; ville du ikke foretrække at se en masse glade kendte ansigter fremfor folks mobiltelefoner, når du kiggede ud over kirken? Hvis brudeparret virkelig gerne ville forevige øjeblikket, så havde de hyret en fotograf.

Ingen gider se slørede videoer fra dansegulvet
Læg nu den telefon i lommen og smid i stedet hænderne i vejret. Dansegulvet skal ikke foreviges. Ingen kan se, hvem der vælter rundt og ingen er interesseret i det. Nyd festen og slip din indre John Travolta løs.

LÆS OGSÅ: Må man have sort på til bryllup?