SMART LIVING

De 3 største fejltagelser vi begår når vi laver pengerelaterede nytårforsætter

INs nye økonomiske klummeskribent Lone Eriksen, fortæller hvorfor vores økonomiske nytårsforsætter er urealistiske.

Vi tager afsked med det gamle år, siger farvel til impulskøb, overtræk på kontoen og manglende indsigt i økonomien og siger goddag til det nye år og håber, at det indeholder fornuftigt pengeforbrug, økonomisk overblik og penge på kontoen den 28. i måneden. Tit holder de økonomiske nytårsforsætter kun 1 eller 2 måneder, og så er vi tilbage til de gode gamle vaner igen.

Hvorfor er det så svært at overholde de nytårsforsætter?

Læs her, hvad økonomisk coach og mentor Lone Eriksen siger, er de tre største fejltagelser, vi begår, når vi laver (urealistiske) pengerelaterede nytårsforsætter.

1. Beslutningen om det økonomiske nytårsforsæt bliver ofte taget i en tilstand, hvor du er påvirket - måske af alkohol, men i langt de fleste tilfælde er du påvirket af en stemning, hvor alt kan lade sig gøre - også urealistiske nytårsfortsætter. Det er et dårligt tidspunkt at tage Beslutning om at ændre vaner.

 

2. Ofte er nytårsforsættet ikke dit eget ønske eller din egen drøm, men noget, du har adopteret fra andre eller fra omgivelserne. F.eks. aftaler du, hvis du skal spare penge i det nye år, med din ven, at nu er det slut med at købe kaffe hver morgen på vej til arbejde. Hvad nu, hvis den kaffe er din største nydelse i løbet af dagen? Så holder det nytårsforsæt ikke længe.

 

3. Du mangler en konkret plan for, hvad du skal gøre at ændre vaner er en voldsom proces, og det er ikke nok at sige, at du vil noget andet. Du skal have en helt konkret plan, der fortæller dig, hvad du skal gøre for at overholde dit nytårsforsæt. Det skal være din plan - for du ved, hvad der er vigtigt for dig - andres planer virker aldrig.

 

I det nye år vil Lone Eriksen i en fast klumme i IN skrive om økonomi og pengevaner.