SMART LIVING

Derfor ser du underlig ud på selfies

Kan du heller ikke genkende dig selv på billeder? Få forklaringen her.

Det er ikke dit udseende, men din hjerne den er gal med, skriver Jyllands-Posten. Når du synes, du ser helt anderledes ud på dine selfies, er det fordi, vi er vant til at se os selv i spejlet.

Derfor har vores hjerne vænnet sig til at se den spejlvendte udgave af os selv, og derfor synes vi, at vi ser mærkelige ud, når vi ser den ”rigtige” udgave.

LÆS OGSÅ: Sådan ser du bedst ud på festbillederne

- At se sig selv i spejlet kan blive et tilvænnet indtryk. Du har velkendtheden. Velkendtheden gør, at vi kan lide, hvad vi ser. Så du har etableret en præference for netop det udseende i dit ansigt, siger Pamela Rutledge, som er leder af Medical Psychology Center til The Atlantic.

I en undersøgelse fra 1977 gav man nogle testpersoner to billeder af dem. Det ene var spejlvendt, og det andet var deres "rigtige" billede, som andre ser dem. Resultatet viste, at testpersonerne selv foretrak det spejlvendte billede, men at deres familie og venner foretrak det rigtige.

- Det interessante er, at folk i virkeligheden ikke ved, hvordan de ser ud, siger Nicholas Epley, som er professor i adfærdsvidenskab på University of Chicago Booth School of Business til The Atlantic.

Du har altså aldrig set dig selv i virkeligheden, og derfor synes du, at du ser mærkelig ud på billeder.

LÆS OGSÅ: Sådan booster du din wow-faktor

Læs mere om: