SMART LIVING

Det her skal du vide, inden du køber en forlovelsesring

En forlovelsesring er formentlig et af de vigtigste smykker, du kommer til at købe. Hør smykkeekspertens råd til at ramme plet med forlovelsesringen, når du skal på knæ.

Hvad er forskellen på en vielsesring og en forlovelsesring?

En forlovelsesring må gerne stikke lidt mere ud og være unik. Forlovelsesringen må gerne vise, at der er gjort en indsats for at finde den helt perfekte ring til modtageren.

Vielsesringe er typisk mere nedtonede og kan (med små justeringer) appellere til begge parter. De to ringe passer sammen, og parret kan sætte deres eget præg på vielsesringene – måske med en indgravering.

- Forlovelsesringe er traditionelt set særligt udvalgt af manden, og man ser ofte at der indgår en eller flere diamanter i en forlovelsesring, fortæller smykkeekspert Charlotte Møbjerg Ansel-Henry, der er co-founder af The Jewellery Room.

- Forlovelsesringen er feminin og afspejler kvindens stil. Den klassiske forlovelsesring er en en-stens ring, hvor den utraditionelle er håndlavet af en individuel guldsmed efter mandens ønske. Traditionelt set tillægger både kvinder og mænd diamantens størrelse stor betydning. Diamanten i forlovelsesringen er i nogle lande blevet lig med, hvor stor kærligheden er. Altså hvor højt manden elsker kvinden.

LÆS OGSÅ: Skal man give sin forlovelsesring eller vielsesring tilbage?

Vielsesringe fra Hartmann's i 18 karat hvidguld.

Hvilke trends ser man inden for forlovelsesringe?

- Der er fortsat noget særligt, romantisk og nærmest royalt over en-stens ringen, men vi oplever i høj grad, at manden gerne vil sætte sit personlige præg på forlovelsesringen,  ved for eksempel at vælge en ring med en eller flere farvede sten i. Det kan være lyserøde diamanter, som både afspejler noget romantisk og som er exceptionelt smukke og dyrebare eller champagnefarvede diamanter, som har en underspillet luksus og er noget mere prisvenlige, siger Charlotte Møbjerg Ansel-Henry.

- Det er også en tendens, at diamanterne ikke er i centrum. Manden vælger en ring, der passer til kvinden, men hvor metallet får et anderledes udtryk. Det er selvfølgelig også populært, at manden får forlovelsesringen specialdesignet hos en uafhængig guldsmed. Sammen med guldsmeden skaber manden en ring, som passer præcis til hans kommende hustru.

En anderledes forlovelsesring fra Bergsoe Jewellery.

Hvad er en dårlig forlovelsesring?

En forlovelsesring skal forhåbentlig sidde på fingeren hele livet og skal være en, som kvinden ønsker at have på hver dag. Det er derfor en god idé at droppe de helt vilde designs og skære ned på skøre detaljer, som er for sæsonprægede eller på mode lige nu. Tænk også på materialer.

- Gå efter ædle materialer, som sølv eller guld, der ældes smukt. Hvis man ikke er til de personlige skrammer og slag og historier, en ring får, kan ædle metaller pudses op, så ringen bliver som ny igen, siger Charlotte Møbjerg Ansel-Henry og kommer også med et lille tip, som de fleste nok glemmer at tænke på.

- Sørg for at ringen ikke har små finurlige detaljer, som sweatre og andet kan hænge fast i – det bliver til STOR irritation over tid.

LÆS OGSÅ: 36 spørgsmål der får folk til at forelske sig

Spørgsmål du skal stille dig selv, inden du køber en forlovelsesring:

  • Hvilken type metal er modtageren mest til? Rødguld, hvidguld eller sølv?
  • Hvad passer til modtageren stil? Store diamanter, unikt design, anderledes detaljer? Det giver et godt udgangspunkt – særligt hvis ringen skal specialfremstilles.
  • Hvad er budgettet?

En klassisk forlovelsesring med diamant fra Hartmann's.

Er det i orden at bytte en forlovelsesring?

- Som udgangspunkt NEJ, siger Charlotte Møbjerg Ansel-Henry.

- Manden har uden tvivl lagt mange tanker og timer i at vælge eller designe ringen. Det fine i en forlovelsesring er jo historien og symbolikken i ringen – og ikke alene designet. Så med mindre den er direkte afskyelig, så bytter man ikke sin forlovelsesring. Punktum.

LÆS OGSÅ: Du forelsker dig aldrig i den forkerte

Læs mere om: