SMART LIVING

Få ægte oplevelser her og nu – og glem mobilen!

Kom ud og oplev noget – det holder hjernen meget mere i gang end Wordfeud og krydsord. Det mener i hvert fald både hjerneeksperter og modeikonet, Iris Apfel.

Modeikonet Iris Apfels opskrift på, hvordan hun holder sig så frisk og i tråd med tiden i en alder af 94 år lyder: ”Jeg elsker museer og alt fra kunstens verden. Kultur er meget, meget vigtigt for mig. Jeg prøver altid at holde mig opdateret på samtiden og være interesseret i, hvad der sker. Hvis ikke, tørrer du ind. Du må kaste dig ud i verden – og være engageret i, hvad der sker omkring dig.”

 

IN samlet 5 ideer til nye kulturoplevelser:

Cirkus til voksne får Dronningen til at le
Gør som Dronning Margrethe og prins Henrik. Få rørt lattermusklerne i selskab med Søren Østergaards cirkus for voksne, Zirkus Nemo. Der er både Bager-Jørgen og mange andre klassikere, der bla. har underholdt til Dronningens runde dage på Christiansborg. Se hvornår Zirkus Nemo er tæt på dig.

Tag picnic-kurven med i teateret under åben himmel 
Kendte skuespillere, teaterelskere og det bedre borgerskab har i mange år taget picnic-kurven under armen og med ind i haven på det Danske Design Museum for at opleve Holbergs’ underholdende teaterstykker under åben himmel i Grønnegårdsteateret. I år høster forestillingen ”Jeppe på Bjerget” store roser fra anmelderne og bliver blandt andet af Morgenavisen Jyllandsposten kaldt for en forestilling ”i verdensklasse”.

Picasso før han blev til Picasso
”Et barn kæmper for at blive accepteret som en voksen, mens en kunstner kæmper for at holde fast i barnet hele livet,” sagde Pablo Picasso en gang. Det store kunstneriske talent springer i øjnene på Louisianas nye udstilling med 28 tegninger fra Picasso-museet i Spanien. Nyd en kop kaffe med udsigt ud over det altid skiftende Øresund. Dansk og dejligt.

LÆS OGSÅ: REJSE | De 7 bedste rejsegadgets

Oplev nye sider af Karen Blixens talent
Alt for mange holder op med at tegne, når de bliver teenagere. Men det gjaldt heldigvis ikke den unge Karen Dinesen eller Tanne, som den verdensberømte danske forfatterinde blev kaldt af venner og familie, før hun blev gift ”Blixen”. Hendes skrøbelige blyantstegninger er inspireret af Shakespeares værker og bliver netop nu udstillet på Karen Blixen-museet i Rungsted. Udstillingen varer til december.

To stærke kvinder på foto-opdagelse i Grønland
Der er mere end en generation mellem Jette Bang (1914-1964) og Kirsten Kleins (f.1945) fotografier fra Grønland. I den periode har landet, dets folk og ikke mindst miljøet undergået store forandringer. Byerne, bygderne og levevilkårene i Grønland, som Kirsten Klein besøgte i 2012, er i dag vidt forskellige fra dem, Jette Bang dokumenterede i 1940'erne, 50'erne og 60’erne. Hvis du er til fotokunst, så er udstillingen et ”must” denne sommer.

LÆS OGSÅ: BØGER | Den bedste sommerlæsning til dig

Læs mere om: