SMART LIVING

Gode råd før ferien | Planlæg arbejdsopgaver

En god ferie kræver planlægning af arbejdsopgaver. Når skrivebordet skal skiftes ud med badetøj, gin & tonic og gode bøger, så kræver det lidt ekstra – især hvis du er en leder. Få tips & tricks til en god ferie, så du ikke bliver væltet omkuld af arbejdsopgaver og mails, når du vender tilbage på pinden.

Mange af os vil gerne gå på ferie med et ryddet skrivebord, men for at kunne gøre det, så kræver det lidt ekstra planlægning både før, under og efter ferien.

IN har samlet tips og tricks til dig, der gerne vil være professionel – også når du går på ferie:

LÆS OGSÅ: SKØNHED | Bliv klar til strand og ferie

1.   Overblik over, hvad som larmer mest:
Få et overblik over, hvad der er vigtigt at få nået inden sommerferien – og hvad som kan vente til efter ferien. Vigtige hastesager er fx kriser, som skal afmonteres. Opgaver, som har en deadline. Møder, hvor problemer med fx andre afdelinger skal håndteres. Mens opbygning til relationer, forberedelse til strategi-arbejde og almindelig planlægning larmer knapt så meget.

2.   Kig kritisk på ad-hoc-opgaver
Er alle møder før ferien lige vigtige eller kan du skære et eller to fra, fordi alle alligevel ikke er til stede til at træffe en beslutning? Hvis en opgave skal løses før ferien, er det så vigtigt, at du gør det – eller kan en kollega også træffe beslutning eller løse den i dit sted? Ha’ tillid til dine kollegaer og dine ansatte. De vil sikkert vokse med ansvaret eller sætte pris på at give en hånd med.

3.   Klar rollefordeling
Hvem må træffe beslutninger i dit sted, når du er væk? Sørg for en tydelig og klar kommandovej, så din ferie ikke bliver flaskehals for andres arbejde. Vær eksplicit omkring dette i dit autosvar.

LÆS OGSÅ: MODE | Pak kufferten til ferien

4.   Hegn jobbet inde på ferien
Som leder – og forældre – er du en rollemodel for dine medarbejdere, kollegaer – og børn – på, hvordan respekterer du selv at holde ferie. Selv om det er fristende at tage jobbet med på ferie, fordi roaming-afgifterne på mobil nu er blevet meget billigere, så la’ vær – hvis du kan. Er du ny i jobbet eller har det bedre i maven med at følge lidt med på sidelinjen, så aftal med dig selv og familien, hvornår du har kontortid fx fra kl. 9-10 og igen kl. 16-17. Så jobbet bliver hegnet ind – og ikke fylder på hele ferien. Hvis du arbejder i en virksomhed, som har tæt kontakt til samarbejdspartnere i andre lande fx USA, så kan det være svært at forklare, hvorfor danskerne har så lang ferie og er uden for rækkevidde.

5.   Ferie er en investering i godt lederskab
Hvis du brænder for dit job, kan det være ekstra svært at slippe arbejdsopgaverne i ferien. Gør dig klart, hvad en god ferie er for dig: Hvad vil du gerne lave? Hvilke hjertegode mennesker vil du gerne se? Er der nogle praktiske opgaver i huset, som skal ordnes? Kanaliser din energi over i ferien – og i dig selv + familien. Det er en investering, fordi du tænker klarere og er mere ”på”, når du vender tilbage til jobbet, når du har slappet helt af.

God ferie! 

LÆS OGSÅ: DRØMMEKØB | Kuffert fra Chanel

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

 

Læs mere om: